Szaniszló Hajnalka | 2021.07.30. 07:00
Elképesztő mennyiségű program lesz hétvégén a Balatonnál
Nyár, napsütés, vízbe csobbanás, vízibickli, fagyi, lángos, hekk, és persze színes programokkal is vár a Balaton. Hétvégi balatoni programajánló.

Időjárás a hétvégén

Szombat

Gomolyfelhők zavarják a napsütést. Hajnalban, reggel többfelé, majd estétől elszórtan alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél fokozatosan megerősödik.

Északnyugaton 25, máshol még 33-34 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap

Gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és többfelé, akár több alkalommal lehet zápor, zivatar. Felhőszakadás, és jégeső is lehet. Erős, zivatarok környezetében viharos lesz az északnyugati szél.

25-33 fok közé csökken a hőmérséklet.

Most pedig jöjjön a hétvégi balatoni programajánló!

Fotó: Freepik

Július 31., szombat

We Love 90’s Retro Balaton Fesztivál, Fonyód, július 30-31.

A hazai színtér legnagyobb nevei szórakoztatják a közönséget a Balaton legnagyobb nyári retro partiján, a legismertebb retró slágerekkel, amelyekre korosztálytól függetlenül minyannyian hatalmasakat bulizunk. Fellépnek többek között: Dj Dominique, Ámokfutók, Happy Gang, UFO, Desperado, Krisz Rudi, Groovehouse, Delta szuperkoncert, ShyGys és Mr. Rick.

 

Kult Piknik, Keszthely, július 30-31.

Koncertek, színházi előadás, lovasprogram, városi séta, fényjáték, piknik kosarak, koktélest vár ránk a Festeticsek birodalmában.

Történelmi vártúrák Szigligeten

A túra során feltárulnak a várak titkai, történetük és természetesen e csodás falu és környékének históriája is.

196. Anna-bál, Balatonfüred

Egész héten zajlanak az Anna-bál kísérőrendezvényei Füreden, szombaton pedig megrendezésre kerül a 196. balatonfüredi Anna-bál, amelynek az Anna Grand Hotel ad otthont.

BAHART-Regatta július 31., Balatonszemes, augusztus 28, Balatonboglár
Idén több helyszínen rendezik meg a Balaton legrégebbi vitorlás versenysorozatát: Balatonszemes és augusztus 28-án Balatonboglár a helyszín.

Káldor Kata grafikus kiállítása a RévArt Galériában, Révfülöp

Káldor Kata grafikus kiállításával folytatódik a RévArt Galéria nyári művészeti programjainak sora.

ByeAlex és a Slepp – Plázs Siófok

Nyár, strand és jó zene: ByeAlex és a Slepp érkezik Siófokra, a Beachattack Festivalra.

Dés László koncert a Szigligeti várban

Dés László zenéje önmagában is varázslatos, de az ódon várfalak között felcsendülő dallamok felejthetetlen estét ígérnek.

Tesla, a végtelen energia musical show, Fonyód

Nikola Tesla kétségtelenül minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje, akinek zsenialitását csak Arisztotelészéhez és Leonardo da Vinciéhez hasonlíthatjuk, egész világunkat átalakító találmányait pedig már kortársai is a kerék és az egyiptomi piramisok jelentőségéhez mérték. A kétórás musical show a ma rendelkezésünkre álló legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt az egyedi látványvilágot, amely ismét lenyűgöz és elkápráztat, egyben izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életének és a tizenkilencedik század hangulatiságának, bemutatva Smiljantól, Prágán, Budapesten, Párizson, New Yorkon és a Chicagói Világkiállításon át egészen a Niagara vízeséséig az akkori roppant színes és pezsdülő nagyvilágot.

Filmvetítés a Kalandhegyen, Eplény

A Forrest Gump című filmet vetítik a Síaréna kertmozijában szombaton este. A film 12 éven aluliak számára nem ajánlott. A jegy ára 1400 forint. A férőhelyek száma ötven fő, így a szervezők azt tanácsolják, a nézők érkezzenek időben a vetítésre.

Strandok éjszakája, Zalakaros

Csobbanj bele a Zalakarosi Fürdő éjszakai életébe, fergeteges hangulat és felejthetetlen élmények várnak rád.

Hódítás Éjszakája – Plázs Siófok

10. születésnapi fesztivál a Plázson.

Wannabe BEACH – Best of 90’s & 00’s ✘ Plázs – Siófok

A Wannabe BEACH a tavalyi varázslatos hangulatú estéi után ismét megeleveníti a múlt lüktető, páratlan hangulatát a Balaton partján.

Burak Yeter – Plázs Siófok

Siófokra, a Beachattack Festivalra érkezik a klubzene egyik igazi ikonja, Burak Yeter. A Tomorrowlandet is megjárt török származású producerzseninek olyan világhírű slágereket köszönhetünk, mint a ‘Tuesday’, ‘Friday Night’ vagy a Netflixen futó A nagy pénzrablás című sorozat főcímdala, a ‘My Life Is Going On’.

Horváth Tamás // Viviera Beach, Keszthely

Végtelen szórakozás tengernyi élménybe csomagolva, és a kedvenc előadóid a Viviérán. Ugye te sem hagyod ki ezt a koncertet sem?

 

Augusztus 1., vasárnap

Vidám mesék – Nefelejcs Bábszínház // Balatonfenyves – Kultkikötő

A bábelőadásban süni és nyuszi együtt indulnak haza, mert egyedül olyan unalmas volna. S valóban, kalandok sorozata kezdődik, s az út végére a nyuszi, és a gyerekek is megtudják, milyen hasznos is lehet egy botocska, ha okos és jószívű aki használja.

Zene a Zöldben: Szirtes Edina Mókus, Siófok

Igazi kuriózum a siófoki Zene a Zöldben. Augusztus 1-jén Szirtes Edina Mókus koncertjét élvezheti a közönség a Jókai parkban.

 

Egész hétvégén látogatható programok

Művészetek Völgye, Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend, július 23-augusztus 1.
Új helyszínekkel készül a stáb, több irodalmi, színházi és képzőművészeti udvar nyílik, valamint egy napra az Opera kamion is a Völgybe érkezik. Közel 2000 program lesz. Könnyűzenei, jazz, világzenei, népzenei és komolyzenei koncertek, színházi előadások, irodalmi estek, gyerek- és közösségi, valamint zöld, valamint interaktív játékokkal is várják a látogatókat.

Orgona- és egyházzenei koncertsorozat Veszprémben, július 25-augusztus 15.

Tizenhatodik alkalommal szervezik meg az Árpád-házi Szent Margit-templomban a Nyári orgonavarázs elnevezésű koncertsorozatot.

IX. Anna-fesztivál, Balatonfüred, július 26-augusztus 1.

A híres Anna bál kísérőrendezvénye Balatonfüreden július 26. és augusztus 1. között kerül megrendezésre.

Zalakarosi Bornapok, Zalakaros, július 28-augusztus 1.

A helyi boros gazdák mellett számos híres, történelmi borvidékről is érkeznek pincészetek. Megízlelhetitek a helyi gasztronómia remekeit, kézműves finomságait is, helyi termelőktől vásárolhatjátok meg a vidék ízeit.

Vonyarci Boros Forgatag, Vonyarcvashegy, július 28-augusztus 1.

A zamatos borok, ízletes falatok, kézműves kirakódóvásár, gyermek-foglalkoztató mellett változatos szórakoztató műsorok is várják a forgatagra látogatókat.

A jazz hazai és külföldi sztárjai szolgáltatják a piknikhangulatot, amihez az ínycsiklandó helyi gasztronómia is hozzátartozik. Többek között Candy Dulfer, Caro Emerald, Mario Biondi, a Level 42, az MF Robots, a de Phazz, a Kraak & Smaak is fellép. A hazai zenei élet kiválóságai közül Rúzsa Magdi, Mörk és Jazzkovács is koncertezik a bormámoros paloznaki éjszakában.

 

Bábelőadások fesztiválja Veszprémben, július 30-augusztus 1.

Tizenhat előadás, koncertek és bunkerépítés is színesíti a Kabóciádé Családi Fesztivál idei háromnapos programját a veszprémi Séd-völgyben.

Sárkányfesztivál Balatonszárszón, július 31-augusztus 1.

Az immár 11. alkalommal megrendezésre kerülő eseményre sok szeretettel várják a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A Csukás Színház ezúttal is találkozhatunk Süsüvel és a többi kedves Csukás-mesefigurával. Lesznek zenés mesejátékok, színházi előadások, koncertek és családi gyerekprogramok.

„A gyepek titkai” fotópályázat vándorkiállítás, Keszthely, július 31-ig

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket 2021. július 1-31. között a Kis-Balaton Látogatóközpontban megrendezésre kerülő „A gyepek titkai” fotópályázat vándorkiállításra. A fotópályázat célja a gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növényfajainak bemutatása, népszerűsítése, és ezen keresztül a figyelem felhívása védelmük, illetve megőrzésük fontosságára.

Beachattack Fesztivál, Siófok, július 29-augusztus 1.

Háromnapos fesztivál a Plázson strandprogramokkal, a legmenőbb dj-szettekkel, és a legnagyobb magyar fellépőkkel.

Gyulai Attila: Női princípiumok – kiállítás a balatonfüredi Villa Gyetvaiban, Balatonfüred, augusztus 10-ig

Felbukkan a falakon Frida Kalho a maga szabálytalan szépségével és konvenciókat elutasító lényével, a szenvedélybetegséggel küzdő, tudást mérhetetlenül szomjazó Marilyn Monroe, de itt vannak a képzeletemben megszülető naívák és femme fatale-k is.

Hétvégi zenés programok Zánkán, augusztus 14-ig

A település a gyerekeknek is kínál szórakoztató programokat. Répa, retek, mogyoró – Interaktív gyermek előadás, Palinta Társulat gyermekműsora és Rudi bohóc is fellép.

Az én világom – fotókiállítás, Balatonfenyves, augusztus 15-ig

Kiállítás Máté Milán természetfotóiból Balatonfenyvesen, a községháza nagytermében. A berek vadvilága egyenesen lenyűgözi. Máté Milán fotókat készít, hogy saját élményeiből egy-egy pillanatot megmutasson azoknak is, akik nem lehetnek személyesen részesei a berek történéseinek: vidrák, jégmadarak, toportyánok, cigányrécék, vaddisznók, rókák, szarvasok és vadmacskák életébe segít bepillantani.

Zenenyár Alsóörs, augusztus 16-ig

Az alsóörsi Református templom ad otthont a Református Zenenyár rendezvénysorozatnak 2021. július 17 – augusztus 16. között, amelyen komolyzenei koncerteket élvezhet a közönség.

Kisfaludy Színházi Nyári Esték,Balatonfüred, augusztus 19-ig

Várja a színház és kultúra szerelmeseit Balatonfüreden a Kisfaludy Színházi Nyári Esték programsorozat. Több helyszínen színházi előadásokat, koncerteket és meseelőadást is élvezhet a közönség.

Nyári programsorozat a zánkai strandon, Zánka, augusztus 20-ig

Hétvégi zenés programokkal, koncertekkel, strandmozival, élő adással várja Zánka az érdeklődőket július 3-tól augusztus 20-ig.

Tájházi szerdák, Balatonkenese, augusztus 21-ig

Minden szerdán egy népi mesterséget ismerhetnek meg az érdeklődők Balatonkenesei Tájházban. Utána kézműves játszóház várja a résztvevőket.

Levendulaszüret Kőröshegyen, Kőröshegy, augusztus 22-ig

Nem kell Franciaországig utaznod, hogy végtelen levendulamezőket láss! Kőröshegyen fantasztikusan hosszú időn keresztül és elképesztően nagy területen terem az illatos levendula.

Kőröshegyi levendulás Fotó: Krausz Andrea

 

Gyerekelőadások Tihanyban, augusztus 26-ig

Süsü, Maugli, Frakk, Ágacska és Hagymácska, Keménykalap és krumpliorr, Micimackó és Ludas Matyi is Tihanyban vendégeskedik idén nyáron. Pontosabban fellép a gyerekszínházi előadássorozatban.

Tihanyi Szabadtéri Játékok, Tihany, augusztus 28-ig

A 2004-ben elindított Tihanyi Szabadtéri Játékok idén július 2. és augusztus 26. között várja színvonalas előadásokkal a közönséget.

Richter Flórián cirkusz 2021, Zamárdi, augusztus 28-ig

Adrenalinnal dúsított cirkuszi show műsor nemzetközi díjnyertes produkciókkal, gyönyörű lovakkal, tevékkel, zebrákkal és Magyarország leghíresebb elefántjával, Szandrával.

Fotó: Richter Flórián cirkusz hivatalos

Fürdőélet a nagy háborúban, Keszthely, június 5-augusztus 29.

A Balatoni Múzeum vándorkiállítása visszarepít a múltba, a boldog békeidők hangulatos fürdőéletének változását mutatja be az első világháború alatt. Izgalmas, néha szinte sokkoló képek elevenítik fel dédszüleink életét.

Kiállítás Stekly Zsuzsanna tűzzománc munkáiból, Balatonföldvár, augusztus 31-ig

Különleges kiállítás Bajor Gizi Közösségi Házban.

Színe és fonákja kiállítás, Veszprém, szeptember 4-ig

Babinszky Csilla alkotásaiból nyílik kiállítás Színe és fonákja címmel. A kiállítás válogatást ad az alkotó életművéből. A tárlaton installációk, csendéletek, ceruzarajok és festmények is láthatók.

Klara and the Sun – kiállítás, Szentbékálla, szeptember 5-ig

A tárgy- és a képalkotás hagyományos művészeti médiumain túl a tudomány és a technológia aktuális eszközköszleteit felvonultató tárlat aktív részvételre invitálja a látogatókat. A kiállítás ingyenesen látogatható a mindenkori higiéniai előírásoknak megfelelően, csütörtökönként és péntekenként 11:00-23:00 óráig, szombatonként és vasárnaponként 8:00- 23:00 óráig.

Illatmúzeum Pannonhalmán, szeptember 5-ig

Magyarország első illatmúzeumában a látogatók elmerülhetnek a kozmetikai és gyógyhatású készítmények pannonhalmi fortélyaiban. A gyógynövényeket egészen a feldolgozási és csomagolási folyamatokig elkísérhetjük, miközben kezünkkel tapinthatjuk azokat különböző fázisaikban, a különleges illattölcséreknek köszönhetően pedig mindig friss aromákat köthetünk a megismert alapanyagokhoz. Ha érdekel a parfüméria és az illatok világa, vár a Pannonhalmi Főapátság Illatmúzeuma a történelem és a modernkor illataival.

Legó kiállítás Tihanyban, december 31-ig

Vasúti közlekedés, űrjelenet, tengerparti nyaralás és a Mikulás birodalma. Ez csak néhány érdekesség, amelyet a tihanyi legókiállításon csodálhatsz meg.

Balatonfüred 50 – Kiállítás, Balatonfüred, 2021. június 5.-2022. január 9.

Képes történetek Balatonfüred várossá válásának első évtizedeiből. A kiállítás 2022. január 9-ig látogatható a Vaszary Galériában.

 

Nyitókép: Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva