likeBalaton.hu | 2022.06.28. 07:00
Extrém időjárási- és orvosmeteorológiai tanácsok erre a hétre

Extrém időjárás és erős UV sugárzás – orvosmeteorológia

A tartós hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. Fejfájás, koncentrációs zavar, fáradékonyság jelentkezhet. A hőhullám az időseket és szívbetegeket igencsak megterheli ebben az időben, náluk vérnyomás-ingadozás, mellkasi panasz alakulhat ki, valamint a kiszáradás veszélye is fennállhat. A délutáni órákban a legjobb, ha egyáltalán nem merészkednek ki a szabadba, és inkább árnyékos, hűvös helyen töltik ezt az időszakot. Figyeljenek nagyon a megfelelő folyadék-és sóbevitelre, továbbá az erős UV sugárzás miatt ajánlott gondoskodni a megfelelő bőrvédelemről.

Időjárás-előrejelzés a június 27-i hétre

Kedd
Sok napsütés lesz gomolyfelhőkkel, és elsősorban a nap első felében északon alakulhat ki néhol zivatar. Még tovább fokozódik a hőség, délután már 33-38 fok lesz. Az északias szél megélénkül.
Szerda és csütörtök
Továbbra is sok napsütés valószínű, miközben megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de ezekből csak helyi, frissítő zivatarok fordulnak elő. Marad a forróság 35 fok körüli maximumokkal.
Péntek és szombat
Nem lesz lényeges változás időjárásunkban, igazi strandidő lesz napsütéssel, néhol záporral, zivatarral. Folytatódik a rekkenő hőség 31-37 fokos értékekkel.

 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva