Fábos Erika, Mihály Szilvia, Krausz Andrea, Szalai Mariann | 2019.08.10. 06:00
Gyönyörű helyszínek a feledhetetlen randevúkhoz
A nyüzsgő, nyári balatoni életből csodás panorámás teraszokon is ki tudsz kapcsolni. Olyan helyeket mutatunk, ahol megáll az idő és elég ha kinézel a fejedből, mert akkor is valami csoda történik veled.

Papok Borozója – Kisgella, Balatonszőlős

Tegye fel a kezét, aki kapásból rávágja, hogy merre van Kisgella! Pedig aki egyszer járt már ott, az nem fogja elfelejteni. Vadregényes úton juthatunk el a Papok Borozójához, de mindegy egyes bucka és göröngy bőven megéri. A konyhája csodálatos, a kilátás lenyűgöző, és igazi, családias vendégszeretet vár mindekit. Kérd a csurgatott tésztát, dőlj hátra egy hűvös itallal a kezedben, és élvezd az egyedülálló panorámát!

 

Koczor Pincészet és Vendégfogadó, Balatonfüred

Becsapós név a pincészet, én egészen addig azt hittem, hogy a föld alatt van a helyiség, amíg nem jártam ott egy meleg nyári estén. A Koczor Pincészetnél azonban nem csak a borok és a konyha, de a panoráma is pazar. Rendszeresen tartanak borbemutatókat, borvacsorákat, és előzetes egyeztetés után szállást is kaphatunk náluk. Vigyázat, kedden szünnap van!

 

Jásdi Borterasz, Csopak

A hazaérkezés érzése fogja el az embert, amikor szétnéz a Csopak és Paloznak közötti présház udvarán. A pince maga a XVIII. században épült, hosszú, kalandos sorsa volt, mígnem 1998-ban a Jásdi család birtokába került. Akkor még szinte romokban volt, azóta gyönyörűen felújították és rakásra nyerik a díjakat. Olyan helyen van, ami mindig szép, az év minden szakában. A 71-es útról kell fölkanyarodni. Érdemes.

 

Szent Donát Birtok, Csopak

Azt hiszem, hogy gasztronómiailag nem lehet többet mondani, mint ha egy hely a borászat védőszenjének nevét viseli. A birtok alapjait a Kovács család 1994-ben rakta le, a főépület 2002-ben épült. 2006-ban építették meg a konyhát, amely aztán 2014-ben komoly fejlesztésen esett át. De mindenközben a panoráma szerencsére ugyanolyan maradt, szóval érdemes ide tervezni egy családi napot.

 

The Rusty Coffee Box, Balatonakarattya

Ha Balatonakarattyán sétálnánk egyet a magasparton (ami mindig jó ötlet), egyszer csak belebotlunk egy konténerkávézóba. Finom hideg és meleg italokat kaphatunk, a látvány pedig egyszerűen hihetetlen. Azt az egyet nem értem, hogy a teraszon miért tesznek ki székeket háttal a víznek, hiszen úgyis mindenkinek az az első dolga, hogy megfordítja…

Afternoon chill ✨

Közzétette: The Rusty Coffee Box – 2019. július 6., szombat

 

Vitis Kúria – Balatonrendes és Ábrahámhegy között

A 71-es főút mellett Balatonrendes és Ábrahámhegy között található a Vitis Kúria, amit nem véletlenül neveznek a Badacsony kapujának. A szőlőskertben található étterem felett szobák is találhatók, szerintem nem csak a napnyugta, hanem a napfelkelte is csodálatos innét. Ha csak egy gyors ebédre van időd, akkor kóstold meg a hideg uborkalevesüket, amit Jakó Árpád séf bolondított meg egy kicsit. Elárulom, ha itt leülsz, már nem fogsz sietni sehova, annyira magával ragad a látvány és a nyugalom.

Fotó: Vitis Kúria

Laposa borterasz – Badacsony

A Laposa borterasz Badacsonyban egész évben az egyik kedvenc helyünk. Minden évszakban, minden napszakban más arcát mutatja a tó, érdemes felsétálni vagy bicajozni a hegyre ezért a kilátásért. Nem mellékes, hogy a Laposa borok, sajt és sonkatálak mellett a heti desszertajánlat is csábító. Érkezhetsz kutyával is, őket is szívesen fogadják. Érdemes előre asztalt foglalni, mert a nyári délutánokon, estéken sokszor előfordul, hogy várni kell szabad asztalra. De addig készítsetek képeket, szelfiket! Ha kéred, a szőlőlét boros pohárban kapod, így sofőrként is boros élményben lehet részed!

Fotó: Keszey Ágnes

Promenád terasz – Balatongyörök

Balatongyörökön a Szépkilátóval szemben a Promenád teraszáról csodálhatod meg a Badacsony környéki tanúhegyeket és a Balatont. A 71-es főút melletti cukrászda a kerékpárúttól sincs messze. Kóstold meg a gyógynövényes limonádéjukat vagy a fagyijukat, megsúgjuk, hogy az olaszos jellegű süteményekből nem könnyű választani. Akár a napodat is kezdheted náluk, 4 féle quiche (tejszínes tojással összesütött francia lepény) szerepel a kínálatukban. Egy ráérős reggelire vagy délutáni barátnős csevegésre ugyanúgy alkalmas a terasz, mint romantikus randevúra. Egy dolgot felejtesz el itt, az időt. Az valahogy megáll, ha a Balatont látod a kávéscsészéd mögött.

Fotó: Mihály Szilvia

Festetics Helikon Taverna – Vonyarcvashegy

Vonyarcvashegyen, a Festetics Helikon Taverna (itt működik a Hotel Zenit és a Bock Bisztró Balaton is) teraszáról minden évszakban lenyűgöző a kilátás. Aki távolabbról érkezik, az itt megszállva szobája ablakából is megcsodálhatja a Balatont, aki pedig egy-egy szaunaszeánszra érkezik, vagy az étterem finomságait kóstolja meg- köztük a számtalan zalai specialitást- , esetleg az itt működő bormúzeum nedűit, az is megpihenhet a domboldalon álló épület teraszán.

 

Fotó: Hotel Zenit

Panoráma Étterem – Balatonberény

Balatonberény és Balatonszentgyörgy között a dombtetőn áll a Panoráma Étterem, ami nem is kaphatta volna másról a nevét. Az étterem teraszáról egészen páratlan kilátás tárul a vendégek elé, szép időben nagyon messzire ellátni. A vendégek többsége átutazó, de az elmúlt több mint három évtizedes működés alatt rengeteg törzsvendége is van a helynek. A legtöbben a klasszikus magyar konyháért járnak ide, a pacalpörkölt és a rablóhús, ami nagy kedvenc, de avnnak olyanok is, akik kifejezetten sütizni állnak meg, mert azt mondják, hogy az itteni somlói galuskának nincs párja a környéken. Az étterem terasza mellett egy kilátó is működött korábban, de az pár éve olyan állapotba került, hogy le kellet bontani. Jó hír viszont, hogy idén elkezdik újra felépíteni, hogy még magasabbról és úgy már az egész Balatont meg lehessen onnan csodálni.

Ilyen kép tárul elénk a balatonberényi Panoráma Étterem teraszáról. (Fotó: Panoráma Étterem)

Padlás Bisztró – Fonyód

Kifinomult, izgalmas konyha, balatoni panorámával, ez a Padlás bisztró. Fonyód legújabb étterme, májusban nyitott meg és mindenkit várnak aki egy különlegesen jót szeretne enni. A kifogástalan környékbeli alapanyagokban és a szezonalitásban egyformán hisz és most éppen egy nyárra hangolt, könnyedebb étlappal bűvöli a vendégeket. Az ételek kivitelezése tökéletes, a környezet játékosan és színesen elegáns, a teraszuk panorámája pedig lenyűgözően balatoni. Beugorhatsz hozzájuk ebédkor egy gyors menüre, egy ráérős vacsorára, de akár csak egy desszertre is a kávé mellé. A minőség mellett a kilátás is lenyűgöz majd, ráadásul nemcsak nyáron, egész évben várnak.

Fonyódról, akárhonnan nézzük, pazar a kilátás. A Padlás Bisztró teraszáról is lenyűgöző. Innen egy naplemente, jobb mint bármilyen gourmet vacsora. (Fotó: Padlás Bisztró)

Majthényi Présház és Borozó – Balatonlelle, Kishegy

Aki életében csak egyszer járt Balatonlellén, az is pontosan tudja, hogy a Kishegy az egyik legromantikusabb célpontja lehet a kirándulásának. A Majthényi Présházat, a pincét és a kishegyi kápolnát 1784-ben, villáműző Szent Donát tiszteletére építette a Majthényi család. A pincékben barrique-hordókban érlelik a Konyári család vörös borait. A borozó teraszáról pedig a déli part legszebb panorámája tárul eléd Keszthelytől Balatonfüredig. A hely olyan, hogy alig lehet ott hagyni, itt igazán lecsedesedhetsz és kikapcsolhatsz a balatoni forgatagból, csak egy pohár borra is érdemes felmenni a Kishegyre. Nemcsak a borok, az ételek is kiválóak, a vendégszeretet pedig olyan, mint a panoráma, lenyűgöző.

A Konyári család vörös borait is meg lehet kóstolni, a borozó teraszáról pedig a déli part legszebb panorámája tárul eléd Keszthelytől Balatonfüredig.

 

Toast Art Café – Balatonföldvár

A Hajózástörténeti Látogatóközpont különleges, hajó alakú építményében interaktív kiállítás várja a vendégeket, a kilátóként funkcionáló „hajóárbóc” tetejéről pedig rendkívüli panoráma tárul elénk. A Toast Art Café-ban egy jó kávé, limonádé vagy belga sör elfogyasztása mellett megcsodálhatjuk a déli Balaton-part egyik legszebb kilátását.

Kilátás a balatonföldvári látogatóközpont kávézójának teraszáról (Fotó: Facebook/Toast Art Café)

Víztorony panoráma kávézó és oxigénbár – Siófok

A Víztorony Siófok jelképe és a város főterén található. Belépődíj ellenében panorámalifteken juthatunk fel a 45 méter magas építménybe. A toronyban négy teljes értékű szórakozási, kikapcsolódási lehetőség várja a vendégeket: a 360°-ban körbejárható nyitott kilátó rész, az oxigén bár, a Panoráma kávézó, valamint a Samsung élményközpont. A zárt kilátó jó mulatság, mivel körbe forog, így fotelben ülve is biztosítja a teljes panorámát. A Samsung élményközpont padlószintje 33,60 méter, az Oxigénbár padlószintje 30 méter, a kilátó körterasz padlószintje pedig 26,70 méter magasan van a tér szintje felett.

Ilyen az oxigénbár a város felett. (fotó: hellosiofok)

Ha nézelődnél még a Balatonnál, itt találsz ötleteket!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva