Szaniszló Hajnalka | 2022.10.14. 07:00
Gyerekkori sztárfotók a Balatonról 1. rész – felismered őket?
A sztárok fiatalkorukban gyakran nyaraltak a Balatonnál. Most megmutatjuk a gyerekkori sztárfotók-sorozatunk első részét.

Gyerekkori sztárfotók, amelyek egyúttal játékos olvasgatásra is hívnak. Vajon melyik hazai sztárok láthatóak az alábbi képeken?

A Balatonnál megélt érzések nagyon fontosak a rock ’n’ roll sztárjának

– Édesanyám kozmetikus volt. Siófokon és Balatonföldváron biztosítottak részünkre üdülőt, kéthetes turnusokban. A Balaton a világ közepe, ahol egy másik világba kerül az ember. Egy illatot megérezve azonnal kibontakozik a fantáziám. Nem az emlékek, hanem az érzések, amelyeket a Balatonnál éltem meg – nyilatkozta interjúnkban az örökijfú sztár.

Fenyő Miklós a Balatonnál Fotó: Fenyő Miklós családi

 

 

Markánsan kiáll a Balaton védelme érdekében a fiatal énekesnő

– Ide születtem, itt nőttem fel. A dohos pince szaga, amelyet akkor érzel, amikor megiszol valahol egy hideg fröccsöt. Az illat, amikor a Balatonnál felmelegszik a sok faburkolat és szinte izzad a fa. A házi paradicsom földdel keveredő illata a kertünkben. A Balaton formált engem olyan emberré, amilyen vagyok – révedt emlékeibe a népszerű énekesnő. De ki ő?

 

Szállásra sem volt pénze ennek a sztárnak, szalonnát sütött a balatoni kempingben

– Középiskolás korunkban minden nyáron egy héten keresztül vadkempingeztünk a Balatonnál. Mindenkinél volt egy hálózsák és egy hátizsák. Szállásra nem volt pénzünk és nagyon spórolósan étkeztünk, hogy kitartson a zsebpénzünk. Volt, hogy három nap után már indulnunk kellett haza, mert kiürült a pénztárcánk. Ha hideg volt, akkor este tábortüzet raktunk, és szalonnát sütöttünk. Napközben „németcsajoztunk” és folyamatosan a vízben voltunk. Általában fűzfa alatt aludtunk, mert az megvédett az esetleges éjszakai esőtől is. Reggel pedig a strandolók zsibongására ébredtünk – elevenítette fel emlékeit a hazai rapszcéna két oszlopos tagja. De vajon melyikőjük fiatalkori képe látható itt?

Az énekesnő egy balatonszárszói evangélikus táborban lett szerelmes a német fiúba

– A koncertek után átmentünk a Marina szállóba, ahol folytatódtak a fellépések, Máté Péterrel és Cserháti Zsuzsával az élen. Jam session-öket tartottunk, akár hajnali kettőkor is. Nem érdekelt, hogy előtte már letoltunk egy-két koncertet. Szívből énekeltünk, és imádtuk. Csavarogtunk a Balaton körül, és átmentünk egymás fellépéseire is – mesélt élményeiről a legendás énekesnő.

Fotó: Zalatnay Sarolta privát

Imádja a káptalantóti piac varázsát és a lángost az énekesnő

– A balatoni atmoszféra leírhatatlan. Megrohannak az emlékek, amikor megérkezem a tóhoz, de nem csak a fellépések, hanem a gyerekkorom és a fiatalkori nyaralások miatt is. Amikor a szüleim először elengedtek a barátnőmmel nyaralni a Balatonhoz, ó! Ott éltük át az első diszkós élményeket is. Balatonkenesén az akkori Rózsa diszkóban buliztunk minden este – nyilatkozta az énekesnő, aki számára soha nem ért véget a balatoni éjjel.

 

Fotó: Betty Love hivatalos

 

Gyerekkori sztárfotók a Balatonnál című sorozatunk hamarosan jelentkezik a követkető résszel. Addig is olvass további sztáros összeállításokat.

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

 

 

 

Nyitókép: Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője
Fotó: Lábas Viki családi

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva