Szaniszló Hajnalka | 2019.05.17. 06:00
Időutazás a hétvégén? Tarts velünk!
Talán átlagosnak ígérkezik a hétvége, de megígérjük, hogy mi megtöltjük programokkal, csak kattintanod kell egyet.

Ne feledd, hogy ha az alábbi listában nem találod meg a számodra megfelelő kikapcsolódási formát, tovább böngészhetsz a likeBalaton.hu oldalán. Ide kattintva a teljes balatoni programkínálatot megtalálod.

PÉNTEK

Különleges múltidéző időutazásra invitálják a 60-as, 70-es, 80-as 90-es évek zenei világát kedvelőket a Veszprémi Petőfi Színházban. A színház és a könnyűzene találkozik a Retro szálló alatt, hiszen az előadás egy képzeletbeli szállodában játszódik napjainkban, ahol a szálló dolgozói sorra fedezik fel a régi magyar énekesek, zenekarok ottfelejtett tárgyait, felidézik a dalaikat.

Már pénteken elkezdheted a a hétvégét a cikkünk címét is inspiráló kiállítással, amelyet Siófokon rendeznek. Szigorúan 18+-os darab, a gyerkőcöket bízd a nagyira. Csiszár Zsolt extrém szoborkiállítása a nyugalom megzavarására erősen alkalmas, de mi lehetne ennél izgalmasabb?

Ha mégis a gyerekekkel töltöd a péntek estét, akkor válaszd inkább az északi partot és a veszprémi Hangvillát, ahol a Mézga család zenés előadását izgulhatjátok végig. Egészen másféle izgalom, de ez is garantáltan feltölt és ráadásul még ultrabrutál nosztalgia is, amely visszarepít a gyerekkorodba!

Fotó: az előadás weboldala

SZOMBAT

Rockabilly buli, vagány verdák várnak ránk Gyenesdiáson a Caravan Campingben!
Rockabilly bandák, punk and roll, akusztikus performanszok, oldschool autó és motor kiállítás, pedálos járművek a gyerkőcöknek – hamisítatlan rock’n’ roll egész nap a Cruisers Hungary Rockin’ Campen.

Fotó: az esemény weboldala.
http://balatonfuredconcours.eu/

Füreden májusban ás júniusban minden szombaton múzeumi sétákat tartanak. A programsorozat állomásait itt tudod megnézni. A múzeumlátogatáshoz városnézés is kapcsolódik, szóval kihagyhatatlan turistaprogram. Májusban még vár rád a Vitorlázeum, a Jókai Emlékház és a Városi Múzeum is.

Badacsonytördemic ezen a hétvégén is aktív kikapcsolódással vár. Ha érdekelnek a hegyek titkai, indulj túrázni és válogass a 10, 20, 30 ,50 és 100 km-es teljesítménytúrák között. A Balaton északi partján magasodó tanúhegyek sokat tudnának mesélni az elmúlt 260 millió évről. Már akkor is felfoghatatlanul öregek voltak, mikor a Balaton született.

Balatonfenyvesi naplemente (Olvasói fotó: Kincses Ferenc)

Olvasói fotó: Kincses Ferenc

Különleges hangulatú, felejthetetlen atmoszférájú estnek lehetsz részese szombaton Tihanyban.
Az Ezüsthíd jazhabbal – Májusillat zenefalatokkal a Tihanyi Bencés Apátság és az Apátsági Rege Cukrászda közös rendezvénye, amelyen Érdi Tamás Liszt Ferenc-díjas zongoraművész Chopin-koncertjét élvezheted, az apátsági templomban.

Öt táv kétkeréken, minden korosztálynak! A McDonald`s BringaMánia Tour de Balaton egy kellemes bringatúra, nem verseny! Május 18-án, szombaton immár 5. alkalommal, öt távon várják a kerékpározókat, akik a siófoki Újhelyi strandról indulnak.

Sétálj a lemenő nap nyomában! A lemenő nap nyomában ismerkedhetsz meg Tihannyal, hiszen ilyenkor este, előbb narancsos fényben, majd gyenge félhomályban minden kicsit más. Esti séta ON!

Kiemelt kép: Pixabay

A zamárdi Balázs Bisztró és a Siófoki Állatvédő Alapítvány kutyás gyermeknapot rendez. Jó programok és cuki kutyusok minden mennyiségben!

VASÁRNAP

Az előző Hévízi Futófesztiválon rengetegen voltatok és a hangulat is remek volt – ugye találkozunk idén májusban? Részletes program itt!

A frissTavasz egy igazi nagy összejövetel nyár előtt, Badacsony-imádóknak. A Laposa Gasztrobirtok minden egysége programokkal készül a hétvégére, lesz miből válogatni. Tavasszal mindig úgy érezzük: valami készül. Teljes díszben várjuk a nyarat, a levegő kellemes, már jólesik a hideg, friss Olaszrizling és még a strandon sem kell sorban állni. A frissTavasz egy igazi nagy összejövetel nyár előtt, Badacsony-imádóknak.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN VÁR

Zene, buli és -reméljük- jó idő! Május 18-án kinyit a siófoki nagystrand, ezen a hétvégén a belépés és a programok ingyenesen várja a vízpart szerelmeseit. Király Viktor, Magna Cum Laude, gyerekkoncertek, népi fajátékok, vásári árusok, kézművesek, gasztrokereskedők és rengeteg családi program várja az érdeklődőket. Részletesebben is írtunk róla, itt!

Kecskeköröm Ünnep és Tavaszi Népzenei Találkozó idén ismét a tihanyi szezon nyitórendezvénye, amely a tihanyi visszhanghoz és a kecskeköröm legendájához kapcsolódik. A kirakodóvásár mellett látványos és szórakoztató programok is várják az érdeklődőket.

Június végéig bármikor megtekinthető a Mindig nyíló virágok – a Zsolnay lányok gyűjteménye kiállítás Hévízen, a Muzeális Gyűjteményben. A mindig nyíló virágok cím jelképezi a népművészet örök virágait, a főkötők hímzésén látható ornamentikus díszítést, amely évszázadok távlatából is legszebb virágában pompázik. A kiállításon bemutatják a Zsolnay lányok néprajzi gyűjteményét, főkötőket, kerámiákat és festményeket.

Készítette: Szaniszló Hajnalka

Kiemelt kép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva