Szaniszló Hajnalka | 2019.07.25. 06:00
A legjobb balatoni programok a hétvégére – ajánló
Ismét lesz repülősnap, de archaikus hangszerek fesztiválja is. Számos gyermekprogram, előadás, koncert, gasztrofesztivál és strandkaland is vár.

Ne feledd, hogy ha az alábbi listában nem találod meg a számodra megfelelő kikapcsolódási formát, tovább keresgélhetsz a likeBalaton.hu oldalán.

Ide kattintva a teljes balatoni programkínálatot böngészheted.

PÉNTEK

We Love 90’s Retro Balaton Fesztivál 2019-ben is Fonyódon. A hazai sztárok mellett fellép a Mr. President is!

Az 1972-ben alakult banda még ma is tudja, hogy kell fergeteges rock koncertet adni. Július 26-án Sümegen várják a rock zene imádóit egy dobhártyaszaggató koncertre. Ne maradj le róla te se, ha rajongó vagy: óriási buli várható a Lord koncertjén.

Egy varázslatos estére várnak bennünket a keszthelyi Vivierán, amikor visszarepülünk a múltba! A retro zenéket mindenki szereti, akár azért, mert akkor voltunk fiatalok, akár azért, mert a szüleink voltak azok, és imádunk velük bulizni.

A bourdon hangszerek (duda, tekerő, citera) erőteljes és archaikus hangzása, a dunántúli tánc- és zenehagyományok bemutatása – a gyönyörű fekvésű Tihanyban, a Visszhang Fesztiválon.

Nyár, napsütés, Balaton-part és kedvenc Neoton Família-slágereink, hogy biztosan „holnap hajnalig” menjen a tánc a Plázson.

 

A Hooligans együttes július 26-án este várja egy fergeteges koncertre az érdeklődőket a lellei szabadtéri színpadon.

Idén a balatoni több strandján is csatlakozhatunk a Strandok Éjszakája programsorozathoz. Vonyarcvashegyen már délelőtt is várják az érdeklődőket a Strandok éjszakájának napján. Gyenesdiáson extra programokkal készülnek, de strandolhatsz éjjel Zalakaroson és Tapolcán is.

SZOMBAT

Wellhello a siófoki Plázson, vendég a Cloud 9+. Ennyi nem elég? Akkor maradj az afterpartyn is a Rock the City-vel.

Balatongyörökön ismét tűzoltónapot tartanak a mólónál, szimulációs játékkal és tűzoltó-bemutatóval.

Teljes lényeddel: Polcz Alaine élete – Gubás Gabi önálló estje lesz Balatonbogláron. Polcz Alaine (Pszichológus, tanatológus, a Hospice Alapítvány alapítója) a legnagyobb hatású alkotó asszonyok közé tartozik. Írásaival tudatosan dolgozta fel újra és újra a vele történteket, s tette ezt úgy, hogy finoman kézen fogva tanítja meg olvasóját élni, túlélni s meghalni.

Szombaton Opitz Barbi lép fel a Szent Kristófban, ami azt jelenti, hogy a zamárdi rajongók 100%-a (de megkockázatjuk, hogy a környékbeli fiatalság nagy része is) az Alsópincesornál tolong majd.

 

A Minimax Gyerekhajó Badacsonytomajról indul útnak, július 27-én a MintaPinty zenekar szórakoztatja kicsiket, kattints a további kísérőprogramokét!

Fotó: minimax

Gyere el a Kultkikötő és a Kőröshegyi Levendulás közösen szervezett koncertjére és tudd meg, milyen, amikor a Balaton és az északi part fényei pislákolnak a távolban, a nyári levegőben a dallamok és a levendula édes illata keveredik: Náray Erika koncertezik a Levendulásban.

Ismét géptalálkozó lesz Keszthelyen! Többek között traktorbemutatóval és életre kelt, régi gőzgépekkel. A cséplést kézzel és cséplőgéppel, valamint traktorral is végzik majd, s bemutatják, hogyan zajlik a gabonatisztítás szelelőrostával és triőrrel, valamint gabonát is őrölnek.

Fotó: Zalai Hírlap- Keszey Ágnes/archív

A balatonlellei szabadtéri színpadon július 27-én a Bánfalvy Stúdió előadásában A miniszter félrelép bohózatot láthatjuk.

Csukás István és Bergendy István zenés mesejátékán generációk nőttek fel, amelyek még most is ismerik Süsü illendő köszöntését: „Üdvözöllek, dicső lovag, szép a ruhád, szép a lovad…” A színpadi előadáson a bábfilm-sorozat slágerei is elhangoznak, így a darab gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt kellemes kikapcsolódást ígér. Aki szeretné gyerekével is megismertetni a legszerethetőbb sárkány meséjét, az most szabadtéren, igazi, nyári hangulatban élvezheti a kalandokat, újra átélve gyerekkora kedves pillanatait.

A SzínParton ezúttal a Legénybúcsú című vígjátékot adják elő. Beszédes cím, nem igaz? Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül.
Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Július 27-én érkezik a Plázsra a Rock The City hogy még jobban felforrósítsa a hangulatot! Az ország elsőszámú buliszervező csapata végre megmutatja Siófokon is hogy kell bulizni! Garantáljuk, hogy ennél menőbb buli nem lesz a déli parton! Rock The Siófok Let’s Goooo!

VASÁRNAP

Július 28-án délelőtt az Aranygyapjú társulat szórakoztatja a közönséget a balatonföldvári szabadtéri színpadon bábjátékával.

A szárszói Sárkányfesztivál második napján Horgas Eszter fuvolaművész és a Talamba Ütőegyüttes ad koncertet.

Még mindig tombol a Művészetek Völgye, vasárnap például az egyik legnagyobb név a Kosheen koncertezik majd Kapolcson.

 

Július közepétől szeptember végéig látogatható az a keszthelyi programsorozat, amelynek keretében a 19-20. század fordulójának motorizált világát is bemutatják. Megtudhatjuk, hogy hogyan fogadták városlakók az 1900 májusának utolsó napján megjelent, első automobilt.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN VÁR

Idén augusztus 30-ig tart a KLASSZ a pARTon! 2019 fesztivál – Nyáresti koncertek Érdi Tamás zongoraművésszel és barátaival című eseménysorozat, amelynek ezen a hétvégén Gyenesdiás szolgáltatja az egyik legizgalmasabb állomását: szombaton és vasárnap is egész nap interaktív balatoni játszótér, verses és zenés koncertek a Cimbora Együttessel és hangszerbemutatóval, valamint vasárnap két alkalommal is a Békakirály – átváltozás a vízen, zenés óriásbábos vízi performance-al. (Időközben jött a hír, hogy a Békakirály előadása most elmarad, augusztus 15-én tartják majd.)

A hétvégén Mária Napok – Fúvószenekari Találkozó lesz Balatonmáriafürdőn.

MÁRIA NAPOK 2018 Kozmin, Tánccsoport

MÁRI NAPOK_ Kozmin város, Lengyel partnereink néptáncegyüttese, középiskolások

Közzétette: MÁRIA NAPOK 2018 – 2018. augusztus 3., péntek

 

Mastaff Special and Club Show, azaz hétvégén Gyenesdiás ismét kutyakiállításnak ad otthont. A nemzetközi találkozó a nagyközönség számára is nyitott, ahol tenyészszemlét és kiállítást is rendeznek, valamint az ebek szociálizációs teszten is részt vesznek gazdáikkal.

Fotó: Pixabay

Szántód védőszentje, Szent Kristóf, a zarándokok, utazók közbenjárója. Szántódon már 1735-ben építettek kápolnát a tiszteletére a Szántópuszta feletti dombon, amit napjainkban ismét búcsújáró hellyé tettek. Az egyik érdekes és népszerű esemény az autószentelés és az autósok megáldása. A Szent Kristóf Napok emellett egyéb különleges programokkal is várja az érdeklődőket.

A Legandák a Levegőben repülőnap 2019-ben új helyszínen, a Balatonkeresztúri Repülőtéren is megrendezésre kerül július 26. és 28. között. Bemutatók, földi programok, sétarepülés várja a júliusi keresztúri Repülőnapok vendégeit. Felejthetetlen élmények a felhők között, igazi legendák közreműködésével.

Egész héten zajlanak az Anna-bál kísérőrendezvényei Füreden, amelyekről részletesen itt tájékozódhattok. Lesz prímásverseny, operettek és balett-előadások is megtekinthetőek. Szombaton pedig megrendezésre kerül a 194. balatonfüredi Anna-bál, amelynek az Anna Grand Hotel ad otthon.

 

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Olvasói fotó / Molnár Dóra

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva