likeBalaton.hu | 2021.06.12. 17:00
Hétvégi körkép! Sokan ruccantak le a Balatonra
Kitört a vakáció, így sokan le is ugrottak a hétvégén a Balatonra. Mi is megnéztük, hogy mi a helyzet a strandokon, mennyire zsúfoltak a települések. A kép vegyes: Keszthelyen egy a triatlon verseny miatt lehetett kitenni a megtelt táblát, fullosak voltak a füredi szállodák parkolói, Siófokon viszont kellemes, szezonkezdeti hangulat uralkodik.

Balatonfüred

Szombaton dél körül már szinte teljesen beteltek Balatonfüreden a parthoz és a strandokhoz közeli parkolók. A Kisfaludy-strand már egy hete várja a vendégeket, s ide már délelőtt is egyre többen érkeztek. Ottjártunkkor is kisebb sor várt a bejutásra, de a jegyek vásárlása és a belépés gyorsan zajlott, így nem kellett sokat várniuk a strandolni vágyóknak. Várta őket a közel 30 fokos, igazi nyári nap, a hűs árnyat adó fák és a 20 fokos Balaton.

Már dél körül sokan voltak a Kisfaludy strandon
Fotó: Keszey Ágnes

Amikor a településen bevezető 71-es főútvonalon autóztunk, a főváros irányából bevezető sávon kisebb dugó lassította a haladást. Itt egyébként nemrégen forgalomtechnikai változások történtek. A szállodák szinte teljesen megtelt parkolóit látva kitűnik, hogy sokan töltik a hétvégét a Balatonnál.

Gyenesdiás

Főleg családosok választották a szombati napon a gyenesdiási strandot. A víz hőmérséklete a jelzőtáblák szerint 22°C. A tömeg még várat magára, bőven lehetett parkolóhelyet találni és a kasszáknál sem volt sor.

Gyenesdiás

Keszthely

A keszthelyi Libás strand általában csendes a város másik két strandjához képest. Ma sem volt ez másként. Mindenki találhatott magának árnyas helyet a parton, illetve a napvitorlák alatt.

Keszthely – Libás strand

A Városi strandra és a környékére viszont ki lehet tenni a megtelt táblát. A triatlon verseny miatt szakaszos és teljes útlezárásokra került sor a városban, mint arról korábban már írtunk. A strand és a sétány megtelt versenyzőkkel, szurkolókkal, illetve a rendezvényhez kapcsolódó sátrakkal, tárolókkal. Csak gyalogosan lehet megközelíteni ezt a városrészt. Érdemes előre tájékozódni, hogy még hol lesznek lezárások a településen. A strandon főként versenyzőkkel találkozni, de a hűvös vízre vágyók is szép számmal választották szombat délután ezt a strandot.

Keszthely – Városi strand

Siófok

A tó Siófok térségében 22 fokos, de ez mégsem csábított túl sok embert a vízbe. A Darnay tér előtti partszakaszon (itt egy hatalmas, ingyenes parkoló van) egyelőre előszezoni hangulat uralkodott. Bár szinte minden szolgáltató nyitva tart, rengeteg hely volt még a szép, füves, árnyas területen. A strandolók inkább a büfékben üldögéltek. A napernyők alatt azt a pár csepp esőt is kellemesen át lehetett vészelni, ami kora délutántól borzolta a napimádók kedélyállapotát.

Szép kilátás, hideg sör. Kellemes hely ilyenkor egy szabadstrandi büfé
Fotó: Krausz Andrea

A gyerekeket persze nem zavarta, hogy néha szemerkélt az eső. Fogták magukat és bementek a vízbe, ott ugyanis már nem számított, hogy megáznak. Ráadásul öt perc múlva megint hétágra sütött a nap, és gyakran elérte a hőmérséklet a 32 fokot.

Maradt még hely az Aranyparton
Fotó: Krausz Andrea

A városban és az utakon nagy volt a forgalom, többen inkább az autózás választották, vagy bringáztak egyet. Siófokon már a múlt hétvégén is rengetegen érkeztek a Plázs programjaira, a buli pedig ezen a hétvégén is tovább folytatódott. Az olyan élő koncertek, mint Majka & Curtis, vagy az Arénába meghirdetett bulik, nagy vonzerőt jelentenek, a covid bezártsága után sokan már alig várták ezeket a szabad pillanatokat.

További hangulatos szombati fotók a Balaton környékéről:

Nyitókép: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva