2019.04.18. 06:00
Gyönyörű gyep a balatoni nyaralóban? Így csináld!
Ahhoz, hogy csodálatos gyep legyen a nyaralónk kertjében, érdemes néhány szempontot figyelembe venni. Ezekből szemezgettünk és mutatunk még egyéb tippeket és trükköket a balatoni kertünkhöz.

Ahogyan itt írtunk róla, kertdizájnerek foglalkoznak azzal, hogy ahogyan az öltözködésünkben, úgy a kertünkben is trendik lehessünk. Most még a nárcisz a sztár a balatoni kertekben, de már most ideje arra gondolni, hogy milyen kihagyhatatlan teendőink vannak tavasszal, hogy nyáron csodás színekkel, illatokkal és látvánnyal kápráztassuk el a vendégeket egy hangulatos kerti parti alkalmával.

Mindezek mellett pedig a legalapvetőbb elem, a pázsit újjáélesztése, telepítése és gondozása, ami már most el kell, hogy kezdődjön.

MUTATJUK, HOGY MIRE FIGYELJ!

  1. Napsütötte részen add meg a pázsit helyét, amivel ne térkitöltőként élj. Az árnyékosabb részekre árnyéktűrő gyepkeveréket érdemes vetni, ezt a részt gyeppótlókkal is fedheted.
  2. Fűnyírásokra jó előre felkészülve ne kiemelkedő ágyásszegéllyel, hanem lehetőleg földbe süllyesztett térkőszegéllyel zárd a gyepet.
  3. Gondoskodj a rendszeres öntözés megoldásáról.
  4. Ne felejtsd el karbantartani a fűnyírót.
  5. Gyomtalaníts.
  6. A füvet átlagosan 3-5 centire vágd, éles pengéjű fűnyíróval.
  7. A telepítés is kulcskérdés. Erre a legjobb időszak az április-május, de ehhez jól elő is kell készíteni a talajt. Sittel erősen szennyezett területen például nagyon ajánlott a talajcsere. Ilyenkor 20 centi mélyen cseréld a silány földet tápdús kerti talajra.
  8. Fontos érett szerves trágyával vagy komposzttal „megerősíteni” a talajt.
  9. A fűmagot asztalsimaságú talajfelszínre vesd (kialakításához hengerezni is kell) szélcsendes időben, egyenletesen elszórva a felszínen, amit ismételt hengerezés, majd finom porlasztásos öntözés kövessen.

Azt olvastad már, hogy a világbajnok virágkötő milyen virágokat javasol a kertbe és miért szereti a Balatont?

(Fotó: Pixabay)

Forrás: veol.hu

Kiemelt kép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva