Szaniszló Hajnalka | 2019.08.03. 08:00
Itt találsz ingyen-csapvíz-töltőpontokat a Balcsinál
Nyáron kiemelten fontos a folyadékpótlás, mutatjuk a balatoni újratöltő pontokat.

A nagy melegben életbevágó a megfelelő mennyiségű vízbevitel. A kiszáradás veszélye embert és állatot egyaránt fenyeget. Ha gyerkőccel nyaralunk, különösen fontos erre odafigyelni. Rosszulét, s akár komolyabb következmény is előfordulhat, ha nem iszunk eleget, de mit tegyünk, ha kifogyott a vizespalack?

Legyen szó túráról, bringázásról vagy a strandolásról, mindig úgy készülj, hogy legyen nálad elegendő víz.

Nem utolsó sorban ha a palackos ásványvizek helyett újratöltesz, akkor többször felhasználsz egy műanyagpalackot, így már a környezetvédelem érdekében is tettél egy apró, ám annál fontosabb lépést. Tudjuk jól, hogy a klímváltozás az egész bolygót fenyegeti, szóval kiemelten fontos, hogy megtegyük azt, ami tőlünk telik.

Tudtad, hogy ha a Lábdi Piacon vásárolsz, ehető tányérban kapod az elemózsiát?

A ReFill, azaz a Töltsd újra! mozgalom szerencsére a Balatont is elérte, s nagyon sok vendéglátóhely is csatlakozott a kezdeményezéshez. Ahol ilyen matricát látsz, bátran megtöltheted a vizespalackodat, aztán irány a városnéző séta.

A magyar Refill logót HelloNinja készítette.

Közzétette: Refill – Töltsd újra – 2017. július 25., kedd

 

Nem kell feltétlenül a bolti ásványvizet vásárolnunk akár horribilis árakon is, ha ingyen víztöltő pontok is a rendelkezésünkre állnak, szóval vétek lenne kihagyni a palackok feltöltését.

Ezen a linken találod meg az újratöltő-állomásokat!

Mindemellett létezik még az úgynevezett Ivócsap projekt is.

Az Ivócsapokat a köztéri ivókutak hiánya hozta létre. Ez a letisztult mérnöki szerkezet bármely magyarországi tűzcsapot képes másodpercek alatt ivókúttá alakítani ott és amikor éppen szükség van rá, anélkül, hogy annak eredeti tűzbiztonsági funkciója sérülne.

– Ivócsapokat elsősorban önkormányzatok és vízműszolgáltatók figyelmébe ajánljuk minden olyan magyarországi településen, ahol a köztereken nincs elég, vagy esetleg nincsen egyáltalán ivókút: az Ivócsap biztonságos, hatékony és praktikus megoldás mobil, szezonális vagy állandó jellegű ivókút hálózat létrehozására – írja az Ivócsap projekt weboldala.

Borítóképünk szintén HelloNinja munkáját dícséri. 🙂

Közzétette: Refill – Töltsd újra – 2017. augusztus 5., szombat

 

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva