Szaniszló Hajnalka | 2019.07.21. 09:00
Mi mindenre figyelj, ha kutyával nyaralsz?
Ha a közös nyaralás, pihenés mellett döntünk, csakis olyan szálláshelyet válasszunk, ahol előzetesen megbeszéltük a szállásadóval, hogy kutyánkat is vinnénk magunkkal.

Ha a közös nyaralás, pihenés mellett döntünk, csakis olyan szálláshelyet válasszunk, ahol előzetesen megbeszéltük a szállásadóval, hogy kutyánkat is vinnénk magunkkal. Ma már szerencsére sok olyan szálláshely közül választhatunk, ahol szívesen látnak minket kutyánkkal együtt. Amennyiben nagytestű kutyánk van, ezt is jelezzük, ugyanis vannak szállodák, ahol csak kistermetű kutyákat látnak szívesen, ne érjen senkit kellemetlen meglepetés emiatt.

Egyre népszerűbbek a balatoni kutyabarát helyek, mutatjuk.

Legyünk azzal is tisztában, hogy a szállodák csak szobatiszta kutyákat fogadnak. Általában külön fizetnünk kell a kutyánk szállásáért, de ez valahol érthető, hiszen többlettakarítással járhat egy kutyavendég. Üdvözlendő, hogy egyre több olyan szállás van, mely nem számít fel felárat, vagy csak egy kisebb, jelképes összeget kér el a takarításért.

Az alábbi videó a Fonyódi Kutyás Fürdetőhelyen készült.

Ezt a videót Edinától kaptuk, köszönjük! Látszik benne, hogy milyen jól érzik magukat a kutyusok, önfeledten kergetőznek. Azonban ilyenkor figyeljünk strandoló társainkra is, mert lehetnek olyanok akiket zavarhat ez a fajta játék. Ilyenkor érdemes egy kevésbé telített részét választani a strandnak. Mindenki érezze jól magát nálunk! És ne feledjétek, augusztus 12 vagy 13-án zárva leszünk egy napra.!

Közzétette: Fonyódi Kutyás Fürdetőhely – 2017. július 25., kedd

 

Kutyás élménypark Keszthelyen.

Tartsuk tiszteletben a többi szállóvendéget is. Nem mindenki szereti a kutyákat, vagy viseli el a közelségüket, sőt sokan félnek is tőlük. Ha a vendégek közé megyünk, tartsuk pórázon kutyánkat, szóljunk rá, fegyelmezzük, ha nem megfelelően viselkedne.

Kutyás evezés, wow!

A megérkezést követően a kutyánk komfortérzetét azzal növelhetjük, hogy a pokrócát és a vizes tálját elhelyezzük a szobában, megmutatva a helyét. Térképezzük fel a környéket, hova tudjuk elvinni sétálni, futni. Érdeklődjünk a szállásadótól ilyen helyek felől. Különösen a kertes házban élő kutyák esetében ügyeljünk arra, hogy gyakran vigyük sétálni, hiszen ők még inkább hozzászoktak ahhoz, hogy bármikor ki tudnak menni a közelbe kis- és nagydolgot intézni.

Kutyanapszemüveg? Igen, ilyen is létezik!

Nem ajánlott egyedül hagyni a szobában a kutyát, akkor sem, ha otthon jól viselkedik ilyen helyzetben. Egy szállodai szoba vagy apartman rengeteg újdonságot, és egyben aggódnivalót rejthet még egy jól nevelt kutya számára is. Ha kissé nyugtalanul viselkedik emberek között a kutyánk, és a szálláshelynek csak fedett étterme van, ajánlatos a reggeliről és egyéb étkezésről inkább máshol gondoskodni (nyitott, teraszos helyen) vagy olyan időpontot választani az étkezésre, amikor kevesebben vannak.

Fotó: kutyabarat.hu

Kutyabarát piknikkert Keszthelyen, íme!

Amennyiben kedvencünknek betegségéből, allergiájából adódóan speciális tápra van szüksége, kellő mennyiségről gondoskodjunk, mert nem biztos, hogy beszerezhető az adott helyen a megfelelő táp. Ha gyógyszert szed a kutyánk, akkor erről is gondoskodjunk megfelelő mennyiségben.Ha kutyánknak van kedvenc játéka, labdája, ezt mindenképp vigyük magunkkal, ezzel is növelve a biztonság – és komfortérzetét.

Ha körültekintően járunk el a szálláshely megválasztásánál, és odafigyelünk a kutyánkra a nyaralás, pihenés teljes ideje alatt, biztosan élvezetes lesz az együtt töltött idő, és hálás lesz kedvencünk, hogy nem hagytuk otthon.

Tippek kutyusod egészségéért a strandon!

Fontos tudni, hogy 2013. júniusában új EU szintű jogszabályok léptek hatályba, ezeket az új szabályokat 2014. december 29-től kötelezően alkalmazni szükséges. Aki kutyával együtt tervezi utazását külföldre, előtte mindenképpen tájékozódj a feltételekről.

További tippek, etikett és segítő tanácsok lentebb.

Fotó: kutyabarat.hu

Forrás: kutyabarat.hu

Nyitókép:

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva