likeBalaton.hu | 2022.12.18. 14:00
Július közepén lesz a Balaton-átevezés Zamárdiban
2023. július 15-én tervezik Zamárdiban a Hervis Balaton-átevezést. A résztvevők ötven százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg jegyüket az atlétikai vb versenyeire.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség hatodik alkalommal szervezi meg az átevezést, amely jövőre ismét visszatér Zamárdiba. Vida Gergely főszervező kiemelte: a nevezési számok azt bizonyítják, hogy évről évre egyre több embert mozgat meg a Balaton-átevezés.

2021-ben volt utoljára Balaton-átevezés
Fotó: MTI/Varga György

Balaton-átevezés akár csapatban

A szövetség honlapján azt írja:

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is bármilyen kézzel hajtható vízi járművel el lehet indulni, egyéniben, vagy akár csapatban is.

A 2022-es eseményre rekordot jelentő mintegy 4500-an jelezték részvételi szándékukat,. Az esős, szeles idő ellenére a parton több százan várták a rajtot, ami végül a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt.

Balaton-átevezés és kedvezmény az atlétika vb-re

A Balaton-átevezés jövőre része lesz a budapesti atlétikai világbajnokság felvezető, Hétköznapi Hős elnevezésű eseménysorozatának.

A résztvevők ötven százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg jegyeiket az atlétikai vb versenyeire.

A táv az elmúlt évekhez hasonlóan körülbelül nyolc kilométer lesz, és a résztvevők Zamárdiból indulva Tihany érintésével mindenféle vízi járművel – sárkányhajóval, kajakkal, kenuval, SUP-pal – keresztezik a Balatont.

A nevezés február elsején indul a balatonatevezes.hu oldalon.

– Az atlétikai világbajnokság egyszerre szól a szuperhősökről, akik a pályán világrekordokat döntenek és folyamatosan feszegetik az emberi teljesítőképesség határait és azokról a hétköznapi hősökről, akik a saját határaikat lépik át, kelnek fel a kanapéról és küzdik le az első távokat, vagy éppen kezdenek el rendszeresebben mozogni, egészségesebben élni. Az lesz az igazi csoda, amikor a hétköznapi hősök élőben szurkolhatnak a szuperhősöknek Budapesten, a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban és erre szeretnénk ezzel a kedvezményes lehetőséggel a Hervis Balaton-átevezés résztvevőjét is meghívni – mondta Németh Balázs, az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt vezérigazgatója.

Nyitókép: MTI/Varga György

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva