magyarnemzet.hu/Gulyás J. Attila | 2021.05.09. 10:00
Június közepén nyit a Kultkikötő
Idén nyáron is lesz Kultkikötő, és már eldőlt, Neil Simon Furcsa pár című vígjátékával kezdődik az évad a Balaton egész nyáron nyitva tartó, zenei produkcióknak is helyet adó színházában.

Öt tóparti településen, Balatonföldváron, Balatonbogláron, Balatonszárszón, Balatonfenyvesen és Badacsonyban várja a színházi és zenei élményekre nyáron is éhes nézőket Nagy Viktor idén 16 éves teátruma.

– Úgy tűnik, a közönségünk is egyetért velünk abban, hogy jelen körülmények között a legbiztonságosabb játszótér a szabadtéri színpad. Ennek megfelelően, a múlt nyár viszontagságai miatt kicsit megtépázva, de bizakodva tekintünk előre, és terveink szerint június 19-én kezdünk – írta a laphoz küldött közleményében a színházalapító Nagy Viktor. A Csiky Gergely Színház díszbemutatója, Neil Simon nagy sikerű vígjátéka, a Furcsa pár nyitja az évadot Balatonbogláron. Ez az előadás lesz a kívül-belül felújított Varga Béla Kulturális Központ szabadtériszínpad-avatója.

Horváth Charlie és Tátrai Tibor, a Tátrai Band sztárjai
Fotó: Posztos János

Május végéig folyamatosan bővül a repertoár, de az már most látszik: sokszínű évad várja a Balaton öt játszóhelyén a közönséget. Műsortervükben a könnyűzenei koncertektől kezdve az érzelmektől izzó színházi estén át Szókratész védőbeszédéig sokféle műfaj és számos ismert, elismert művész is fellelhető, de színpadra lép a L’art pour L’art Társulat is, és a Tátrai Band vagy Kökény Attila Akusztik koncertje is maradandó élményt jelenthet.

A Kultkikötő Bogláron a kulturális központ mellett álló kültéri színpadon, Balatonföldváron a Kulipintyó udvarán, Szárszón a Csukás Színházban játszik, Balatonfenyvesen az egykori kertmozi helyén kialakított Kultúrtéren, Badacsonyban a Frissteraszon várja vendégeit. Június végére a tihanyi Bujtor István Szabadtéri Színpad is megújul, júliusban és augusztusban az eddigi legnívósabb évadnak ad helyet.

Forrás: Magyarnemzet.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva