Krausz Andrea | 2019.11.22. 10:00
Karácsonyi angyalokat keresnek a siófoki kutyusoknak
Egy különleges felhívást tett közzé a Siófoki Állatvédő Alapítvány. Karácsonyi angyalokat keresnek azoknak a kutyusoknak, amelyek az idei ünnepeket egészen biztosan a menhelyen töltik. Nekik van a legnagyobb szükségük a támogatásra, angyal pedig bárki lehet, aki adományoz.

„Hari, bekerülése után, egész sokáig csak rettegett a menhelyen, de mára már egy kis biztatással nagyon aranyos mindenkivel. Kenneltársa, Flóra nyújt számára igazi biztonságot: ketten már nagyon szépen és okosan sétálnak”. Így mutatják be az alapítvány munkatársai egyenként a menhely négylábú lakóit annak reményében, hogy az ünnepekhez közeledve sokaknak támad kedve a karácsonyi adományozásra. Akad is mindennap jelentkező, akinek nevét az adminisztrátor azonnal ki is írja.

A „Karácsonyi angyal kerestetik” elnevezésű akciót első alkalommal hirdették meg Siófokon, és december 15-én egy kutyás karácsonyt is szerveznek, melynek keretében személyesen is találkozhatnak a segítők és a patronált kutyusok.

– Támogatóinkat sok szeretettel várjuk majd egy sétáltatásra, melyen személyesen is megajándékozhatják választott kedvenceiket egy kis jutalomfalattal, vendégeinket pedig kaláccsal és forró teával kínáljuk. Igazi karácsonyi hangulatot szeretnénk varázsolni a menhelyre – mondta Vörös Zsuzsa, a Siófoki Állatvédő Alapítvány elnöke.

– Addig is folyamatosan tesszük fel közösségi oldalunkra a kutyusok fotóit, a poszt alatt lehet jelentkezni karácsonyi angyalnak. A támogatás mértékét és formáját rábízzuk az illetőre, lehet pénzt, vagy akár kutyatápot is adományozni. Úgy látjuk, hogy nagy az érdeklődés. Olyan kutyáknak keresünk elsősorban angyalt, amelyek már régebb óta vannak itt, és kevésbé esélyesek az örökbefogadásra. Idősebb, régi menhelylakóinknak, akik több törődést igényelnek. 30-40 közötti azok száma, akik nehezen örökbe fogadhatók, mert félénkek vagy problémásak, többen nagy valószínűséggel nálunk fogják leélni a hátralévő életüket, mert krónikus betegek, vagy mert nem barátkoznak, rajtunk kívül nem fogadnak el másokat – emelte ki a szervezet vezetője.

Itt lehet nyomon követni a siófoki menhely Karácsonyi angyal kerestetik kampányát!

A Siófoki Állatvédő Alapítvány korábban is kreatív kampányairól volt híres. A fent említett, nehezen kezelhető kutyusok mellett – szerencsére – rengeteg mentett négylábút örökbe tudnak adni. A likeBalaton.hu is beszámolt arról a találkozóról, melyet az új otthonra talált kutyusoknak és gazdijaiknak szerveztek. Valentin-nap előtt pedig arra kérték a hölgyeket, hogy ezúttal más ajándékot kérjenek kedvesüktől: a virág, vagy a csoki árát juttassák el a siófoki állatmenhely számára, ezzel is hozzájárulva egy újabb autó vásárlásához, melyre mentés, állatorvoshoz jutás vagy élelemfuvarozás során van nagy szükségük. Összesen 1 millió forint gyűlt össze a felhívás során, melyet egy használt, de jó állapotban lévő furgonra szeretnének fordítani.

Vörös Zsuzsa az idős, nagy testű kutyusokkal, akiket nehéz örökbe adni (Fotó: Krausz Andrea)

– Jelenleg több mint 180 kutya van a menhelyünkön. Sok a nagy testű állat, melyeknek nehéz gazdát szerezni. Terveink között szerepel, hogy a menhely bejáratánál egy területet még bekerítünk, és több szakaszon kerítést is szeretnénk cserélni. A személyi jövedelemadó 1%-ából érkező felajánlásokból meg is van rá a pénzünk, de annyi kutyánk van, hogy képtelenek vagyunk a kenneleket kiüríteni. Meg kell várni, amíg a kutyák gazdához kerülnek, addig nem tudunk nekiállni a munkálatoknak – mondta Vörös Zsuzsa, aki hozzátette, hogy a téli időszakban nagy szükség van a kutyatápra, valamint a vitaminokra, a kutyusok tápanyagfelvétele ugyanis ilyenkor sokkal nagyobb, mint az év más időszakában.

További 15 cuki kutyus és egy cica. Kattints rá és lapozz! Te melyiket támogatnád?

 

Krausz Andrea

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva