Péter B. Árpád / zaol.hu | 2022.05.14. 10:00
Kedvezményekkel várnak a nyugati-parton
Idén is kedvezményekkel várnak rád Keszthelytől Zalakarosig a balatoni attrakciók. Fürdés, kastélylátogatás, kalandpark, bivalyrezervátum? Az egész család talál kedvére való programot.

Közös kedvezményrendszer

A nyugat-balatoni régió öt legjelentősebb turisztikai szolgáltatója erre az évre is kölcsönös kedvezményeken alapuló kampányt indít június 1-jétől, amelynek lényege, hogy aki egy helyszínt felkeres, a többit 20 százalékos kedvezménnyel látogathatja meg. Az együttműködésben részt vevő szolgáltatóknál egy West of Balaton-tábla fogadja majd az érkezőket, a szórólap tartóból pedig bárki elveheti azt a kupont, amelyet szárazbélyegzővel érvényesítenek, s ennek birtokában a látogatók további hét attrakciót felkereshetnek, ahol a belépő árának 80 százalékát kell csupán kifizetniük.

Fotó: heviz.hu

Az együttműködésben a Kis-Balaton Látogatóközpont, a kápolnapusztai bivalyrezervátum, a vörsi tájház, a Zobori Élménypark, a Helikon Kastélymúzeum, valamint a hévízi és a zalakarosi fürdő vesz részt.

– Ma mindennél nagyobb szükség van a közös gondolkodásra, és szerencsére a balatoni turisztikai térségben már régóta jellemző a szolgáltatók közötti együttműködés, amelyre jó példa a West of Balaton is. Az itt élők felismerték, hogy a desztinációs összefogás, a komplex élménykínálat kiemelt fontosságú – szögezte le Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmusszakmai igazgatója.

A Balaton a legnépszerűbb úticél

– A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ nyilvántartása szerint a balatoni turisztikai térség szálláshelyein tavaly 2,2 millió vendég 7,6 millió éjszakát töltött el, ami 21 százalékkal több, mint az előző évben. Ez az ország teljes vendégforgalmának 26 százalékát jelenti.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Idén, az első négy hónapban pedig 460 ezren látogattak a Balatonhoz, ahol mintegy 1,2 millió éjszakát tartózkodtak, ami a fővároson kívüli forgalom ötödét jelenti. A legnépszerűbb települések sorában Hévíz, Zalakaros, Siófok, Balatonfüred és Keszthely áll az élen. Közülük három a WoB részese, s e tény is mutatja ennek az együttműködésnek a fontosságát, a belföldi foglalások alapján változatlanul a Balaton áll az első helyen. A három nyári hónapra már most 2,7 millió vendégéjszakát foglaltak le a turisták a térségben, s ez a szám folyamatosan növekszik. Idén Siófok, Balatonfüred, Hévíz és Zalakaros vezeti a rangsort.

Szeretjük a kedvezményeket

– Az emberek szeretik a kedvezményes lehetőségeket kihasználni, ezek a helyszínek pedig lehetőséget adnak a mentális és spirituális feltöltődésre – hangsúlyozta Dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház igazgatója.

Puskás Zoltán, a 25 éves Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság vezetője elmondta: számos kiváló együttműködésben vesznek részt, amelyek közül kiemelkedik a WoB.

– El kellett érkezzen az a pillanat, amikor nem konkurensként tekintünk egymásra, hanem vendégküldőként, partnerként.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Bogdán Amanda, a Zobori Élménypark PR-szakértője elárulta, idén náluk az adatvezérelt turizmusra és marketingre helyezik a hangsúlyt, s mobilapplikációt fejlesztenek, amelynek segítségével a látogatók már online is megvásárolhatják belépőjüket, amely egy QR-kód segítségével papírmentes lesz.

Nyitókép: shutterstock
Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva