likeBalaton.hu | 2021.12.20. 10:00
Kvíz: Adventi kalandok a Balatonnál III.
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról. Vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod. Sok sikert!

Kvízből soha nem elég? Itt még többet találsz.

 

1/5

A Stühmer balatonlellei üzemében folyamatosan gyártják a mennyei ünnepi finomságokat. Mibe mártják a konyakmeggyet, miután a cukormáz megszilárdul rajta?

Fotó: Krausz Andrea
2/5

Siófok valószínűleg az egész balatoni térség legnagyobb karácsonyi kivilágításával büszkélkedhet. A város kivilágított óriási hóemberei nevet is kaptak. Hogy hívják őket?

Fotó: Krausz Andrea
3/5

A balatonfenyvesi kikötőben áll a csodálatosan kivilágított Tűzmadár fényvitorlás. Fel is szállhatunk rá és onnan gyönyörködhetünk az ünnepi fényekben. Mikor van lehetőség felszállni a hajóra?

Fotó: Facebook Fenyves Yacht Club hivatalos
4/5

Balatonlelle a téli Balaton fővárosa: egy egész karácsonyi park várja a látogatókat. Az ezernyi csillogó égősor és a mennyei finom falatok mellett egy különleges betlehem is áll a parkban. Mitől egyedi ez a látványosság?

Fotó: Krausz Andrea
5/5

A Balaton környékén több miniszobor is található, amelyek most téli ruházatot kaptak. Hol található a gerillaszobrász, Kolodko Mihály több, téliesített szobra is a Balatonnál?

Fotó: Veszprém Megyei Napló/Pesthy Márton
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Nyitókép: illusztráció/Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva