Szaniszló Hajnalka | 2022.11.15. 10:00
Kvíz: Betlehemek a Balatonnál
Közeleg az advent, s a betlehemek a Balatonnál is kedvelt látványosságok. E heti kvízünk a balatoni betlehemeket járja körbe.

A balatoni betlehemek látogatása szuper adventi program. Nézd meg, hogy hol találhatóak a legszebbek a tó körül. Ezen a héten ebben a témában tesztelheted ismereteidet. Hajrá!

 

1/5

Hévízen a kórház bejáratával szemben található ez a betlehem, amely kedvelt fotózkodási helyszín az adventi időszakban. Miért különlegesek a figurák?

Fotó: Mihály Szilvia
2/5

Balatonbogláron olyan a betlehem, mintha mesevilágba csöppennénk. Miből készültek és miért különlegesek a figurák?

Fotó: Krausz Andrea
3/5

Szántódon annyira élethűek a betlehem figurái, hogy azt hihetnénk, valódi emberek ülnek benne. Honnan látszik legszebben a Szent Kristóf szobor tőszomszédságában álló építmény?

Fotó: Krausz Andrea
4/5

A Siófok-Szabadifürdőnél található betlehem este nyújtja a legnagyobb élményt, mert minden figura külön ki van világítva. Ki építette meg a betlehemet?

Fotó: Krausz Andrea
5/5

Európa legnagyobb beltéri betleheme található a Balatonnál, Vörs településen. Mekkora területen építik fel a különleges adventi látványosságot?

Fotó: Krausz Andrea
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva