Keszey Ágnes/zaol.hu | 2021.01.17. 10:00
Mesés a látvány, de egyelőre nem korcsolyázhatunk a Balatonon
Bár a meteorológiai előrejelzések szerint várható, hogy vasárnapra vékony jégréteg alakul ki a Balatonon, pénteken a nyugat-balatoni térségben ennek még nyoma sem volt.

Sokan várják, hogy befagyjon a tó, erre azonban még várni kell. Hogy ez az elkövetkezendő hetekben megtörténik-e, nem tudni. Bár az idő most az évszaknak megfelelően hideg, de ez még nem elég ahhoz, hogy összefüggő jégréteg alakuljon ki és rá lehessen menni.

Nézd meg itt, hogy milyen szép a jegesedő Balaton.

– A legújabb előrejelzések szerint vasárnapról hétfőre virradóra lesz a leghidegebb, – mondta Csendes Antal, a Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Nonprofit Kft. ágazatvezetője. – Ha be is fagy a Balaton, sportolásra nem lesz alkalmas. Ha tartósan mínusz öt fok alatti a hőmérséklet, akkor vastagodhat meg annyira a jég, hogy biztonságos legyen. Ez 12 centiméteres vastagságot jelent, s volt év, amikor ez egy hét alatt jött létre.

Ilyen a tél a Szent Mihály kápolnánál és a Balaton-közeli sztúpánál.

A városüzemeltető cég üzemelteti a strandokat, azokat a területeket, ahol ki szokták jelölni a jégpályákat. Erre egyelőre biztosan nem kerül sor, hiszen jövő hét elejétől melegedés várható, akkor már plusz fokok lesznek, sőt, a meteorológia szerint a hét második felében a tíz fokot is meghaladja a hőmérséklet – írja a zaol.hu.

Valaha fél méter vastag jég is volt a Balatonon.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva