Szaniszló Hajnalka | 2019.12.19. 05:44
Programajánló - advent negyedik hétvégéje a Balatonnál
Pár nap és itt a karácsony! Addig is benne vagyunk az izgalmas várakozás, készülődés, a fényfüzérek, a forralt bor, a gyertyák és a szívet-lelket melengető dallamok időszakában. A Balatonnál is az ünnep körül forog az élet, de azért bőven akadnak más jellegű programok is. Segítünk eligazodni.

Ne feledd, ha az alábbi listában nem találod meg a számodra megfelelő kikapcsolódási formát, tovább böngészhetsz a likeBalaton.hu oldalán.

Ide kattintva a teljes balatoni programkínálatot megtalálod.

Láttad már az aventi nyereményjátékunkat? Minden nap sorsolunk, nyerj te is izgalmas ajándékokat, játssz velünk ITT!

 

SZOMBAT

Különleges adventi vásár lesz a Tölgyes Kúriában, ahol már most karácsonyi lázban ég mindenki. Rizapusztán az utolsó adventi hétvégén még lesz lehetőség beszerezni a legjobb balatoni ajándékokat a fa alá! A szervezők szeretnének mindenkit egy kicsit kiragadni a karácsony körüli őrült sürgés-forgásból, feszültségből. Készülődjetek és hangolódjatok együtt az ünnepekre vásározva, forraltbort kortyolva. Vincze Péter elmondta nekünk, hogy a vásár elsősorban a műanyag mentesség jegyében született, a megszokottaktól eltérően egy olyan csapatot gyűjtöttek maguk köré, akik közül nem biztos, hogy mindenkivel találkoztatok már a környéken. Nekik is kiemelten fontos a környezettudatosság, a helyi alapanyagok és a kézműves termékek, így a Zerowaste jegyében indultak neki a vásár megszervezésének. Ha még nem döntötted el, hogy mi is lenne az ideális ajándék, vagy még egy kicsit szeretnéd kiegészíteni a csomagokat, itt az alkalom. További részletek az esemény nevére kattintva érhetőek el.

Dióhéjban – Diótörő balettszvit Siófokon: valamennyi korosztályt megszólító táncszínházi mű a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban, a Székesfehérvári Balett Színház előadásában. A Diótörő olyan, szinte mindenki által ismert, „örökzöld” balett, amely karácsonykor a szeretet ünnepét varázsolja a színházakba és melegséggel tölti el az emberek szívét, lelkét. A Székesfehérvári Balett Színház Diótörő című balettje nyomán készült a Dióhéjban címet viselő balettszvit, amely mint egy „dióhéjban” meséli el Marika álmát a Diótörő babával, a szörnnyel, valamint Diótörő herceggel és Mária hercegnővel.

Téli reformkori séták Balatonfüreden! A séta során a vendégek megcsodálhatják az Anna Grand Hotelt, a Posta házat, a Horváth- Házat és a kuriózumnak számító Füredi Panteont illetve a Kossuth forrást is, ahol izgalmas legendákat hallhatnak Balatonfüred gyógyító vízéről.

Karácsonyi ronda pulcsis futás lesz Sümegen. A menet a Hét vezér térről indul. Vedd elő a szekrény mélyére eldugott pulóveredet, öltsd magadra, húzz egy futócipőt és fuss! A nevetés már az elején garantált, utána pedig az elégedettség, ha lefutottad a távot.
– A pálya 1,18 km, de a sportosabbak többet is bevállalhatnak. Keresd elő a legszebb ronda pulcsidat és családtagjaidnak is húzz elő valamit, aztán gyere! Edzettség nem szükséges, sétálhatsz is. Lényeg a mozgás, na meg a “ronda” pulóver!

Szombaton és vasárnap ismét Hévíz-patak téli vízitúra várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat. Ha most lemaradsz róla, egészen tavaszig kipróbálhatod!

Kép: vizitura.hu

Karácsonyi muzsika a veszprémi Hangvillában az itáliai Velencéből szombaton és vasárnap is. Veszprémben 1980 óta zenés, ünnepi találkozót tartanak, ez a Karácsonyi Koncert. A Veszprém Város Ének-és Zenekara által alapított hagyomány közel négy évtizede töretlen szeretetnek és népszerűségnek örvend.

 

 

Kétnapos adventi hétvégével várják a vendégeket Hévízen. Forralt bor, sült gesztenye és ünnepi koncertek készítik fel a szívünket a karácsonyra! Mesekuckó, adventi koncertek és természetesen gyertyagyújtás is lesz.

VASÁRNAP

A keszthelyi Helikon Kórus a csodálatos Tükörteremben tart ingyenes ünnepi előadást. Az adventi készülődés alatti időszakban kínál pihentető kikapcsolódást a keszthelyi Helikon Kórus. Az ingyenes koncert az impozáns Tükörteremben lesz. A kastély csodaszép környezete, a felcsendülő dallamok segítik az ünnepi ráhangolódást.

 

 

Balatonfüreden reformkori gasztroséta is lesz! A történelmi hangulatú épületek történetein túl, érdekfeszítő anekdotákat hallhatnak a híres színésznőről, Blaha Lujzáról vagy az Arany ember című könyv legendás írójáról, Jókai Mórról, valamint a legelsőnek mondott 1825-ös Anna-bálról és a hozzá fűződő hagyományokról. A séta végén ízelítőt kaphatnak a vendégek a Savanyúvízi fürdőhely reformkori hangulatából, ízletes sütemény és ital zárja a városnézést a Pilvax alapján épült kávézóban.

Ha szeretnél részt venni egy hangulatos balatoni adventi vásárban, érdemes itt szétnézned, ugyanis összegyűjtöttük nektek az összes karácsonyi vásárt, ami a magyar tenger körül található.

Gyertyagyújtás is lesz számos balatoni településen, válogass kedvedre!

 

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Nyitókép: Pixabay

Összeállította: Krausz Andrea, Mihály Szilvia, Szaniszló Hajnalka, Szűcs Ildikó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva