likebalaton.hu | 2019.03.13. 08:00
Programtippek a hosszú hétvégére
A március 15-i megemlékezések mellett a Balaton környékén már egyre több rendezvényre várják a vendégeket!

Ha sportolni szeretne

Zalakaros

Országfutással várják a sportolni vágyókat a zalai fürdővárosba, ahol egész hétvégén kirakodóvásár és éjszakai fürdőzés is várja vendégeket!

Keszthelyi-hegység

Három távon várják a nevezőket a LEPKE teljesítménytúrán, 15-25-40 km-en fedezhetjük fel e Keszthelyi-hegységet március 16-án.

Fotó: gyenesdias.info.hu

Badacsony, Szigliget, Ábrahámhegy

Családi élménytekerés során szakavatott túravezetők segítségével mutatjuk meg a kora tavaszi Balaton és a Badacsony Régió településeit, a víz és a táj szépségeit, váltakozva tekerhetsz a vízpart és a szőlősorok mellett március 16-án, közben megpihenünk egy-egy látványosságnál, betérünk egy forró teára vagy forralt borra!

Balatonfüred

A hosszúhétvégére szép időt ígérnek a meteorológusok, éppen ezért is lehet alternatíva a Balatonfüredi Bringa- és Kalandpark, ahol a bringa mellett ügyességi pálya, csúszópálya és trambulin is található, éppen ezért remek szórakozás lehet családosok számára is.

Balatonalmádi

Aki szívesebben venne részt egy könnyed túrán a Balaton körül – amelynek jutalma egy csodálatos látvány a Balatonra, a Bakonyra és a Balaton-felvidékre, annak érdemes kipróbálnia magát a Csere-hegyi kilátó környékén, amely ezen a tavaszi hétvégén is a legszebb arcát mutatja majd a látogatóknak.

Gasztro programok

Badacsonytomaj

Barangoljon napközben is Badacsonyban, március 16-án este pedig üljön be a Hotel Neptun éttermébe egy különleges borvacsorára. Ez az étel- és borsor biztosan felébreszt bennünket a téli álmunkból!

Siófok

Márciusi gasztromustra és kézműves vásár várja a Balaton-parton sétálókat a siófoki hajóállomáson. A Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesületének tagjai ínycsiklandozó falatokat kínálnak a város egyik legszebb helyén.

Balatonboglár

Kóstolt már balatoni pezsgőket? Itt az ideje! A Balatoni Pezsgő Szalon a térség legjobb 13 pincészetének kitűnő pezsgőit és gyöngyöző borait vonultatja fel Balatonbogláron, a Fischl-házban.

Ha vásárba, piacra menne

Tapolca

Minden, ami Tapolca! – hirdeti a szervező, és valóban, környékbeli termelők és fellépők várják a vendégeket a hétvégén Csermák József Rendezvénycsarnokban a Tapolca Expo-n! Itt már akár a húsvéti ajándékokat is beszerezhetjük, vagy vásárolhatunk néhány kiegészítőt a balatoni nyaralónkba!

Káptalantóti

A vasárnapi piac Káptalantóiban egész évben kihagyhatatlan program, most egy Tavasznyitó rendezvénnyel várnak bennünket a Tölgyes Kúria a Kemnecésháznál, a Sabar-borbutikban Gábor Ádám szervezésével bemutatkozik a 2018-as kékfrankos rosé, valamint szintén 2018-as olaszrizling is.

Szántódpuszta

Szombaton és vasárnap délelőtt a Szántódpuszta Idegenforgalmi és Kulturális Központban termelői vásár és bolhapiac várja a látogatókat.

Tihany

A Tihanyi Piacc Placc több, mint piac, közösségi találkozóhely, hangulatos, modern korzó, amely az ünnepi hétvégén is várja a látogatókat.

 

Zene, buli

Zalakaros

Az éjszakai fürdőzés sztárvendége a gyógyfürdőben az Irigy Hónaljmirigy. Csak 3 dologra van szüksége a a bulihoz, fürdőruhára, papucsra és törölközőre!

Badacsonytomaj

A tavasz legbiztosabb jele, hogy nyit a frissTerasz! Kigomboljuk a kabátot, feltekerjük a hangerőt, begyújtjuk a grillt és kinyitjuk az ajtókat-ígérik a szervezők!

Balatonvilágos

Balatonvilágos legnépszerűbb retró szórakozóhelye a Castro Villa, ahol garantált a nosztalgikus és egyben fergeteges hangulat is. Ha valaki a régi idő nagy slágereire vágyik és arra engedné ki a heti feszültséget vagy csak táncolna egy jót, itt a helye.

Siófok

Hatalmas bulival vár bennünket az Edda-művek a siófoki kézilabdacsarnokban A koncerten hallhatjuk a legnagyobb slágereket és néhány új dalt a dupla lemezről.

Balatonkenese

Március 15-én egész napos ünnepi megemlékezés mellett a város a Misztrál Együttes ingyenes koncertjével és különleges ünnepi műsorával is tiszteleg az 1848-as forradalom és szabadságharc hősei előtt. A részletek itt olvashatóak. A koncert és az esemény is ingyenes!

Balatonfüred

Tavaszi Fesztivál Balatonfüreden – olyan csalogató szavak ezek, amelyek önmagukban is hívogatnak a Balaton partjára, együtt pedig különösen kecsegtető kínálatot nyújtanak. Megelevenedő márciusi forradalom, reformkori séta, fáklyás felvonulás a hangulat kedvéért.

Ha wellnessezne

Különleges, mondhatni forradalmi szaunaszeánszokkal készülnek a siófoki Galerius Élményfürdő és Wellness Központban. Ezúttal egyedi masszázsok és gyermekprogramok is lesznek.

Balatonfüred

Aki kikapcsolódna a wellnessben, de vágyik az aktív kikapcsolódásra is, annak tökéletes választás az Akadémia Sporthotel, ahol a wellness mellett uszoda és

Kiállítás

Tihany

A Tihanyi Babamúzeum szívet és lelket melengető kiállítása akár kisgyermekes családok, akár párok érkezzenek, bájos és kedves programot biztosít.

Fotó: a múzeum weboldala

Összeállította: Krausz Andrea, Mihály Szilvia, Szaniszló Hajnalka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva