Marosi Gábor/sonline.hu | 2022.10.08. 09:00
Rovarőrleménnyel is csalogatják a kapitális pontyokat a Balatonnál
Eddig már több mint 14 tonna halat fogtak ki a Balatonból a X. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) résztvevői.

Nehezen indult a jubileumi horgászverseny a DNS Baits Team csapatnak. A Székesfehérvár és környéki horgászok az első két napon semmit sem fogtak a balatonlellei Virág strandon. A horgászoknak azóta nagyobb szerencséje van, már több olyan pontyot is megakasztottak, amelynek a súlya meghaladta a kilenc kilogrammot. A szabályok szerint ugyanis csak ennél nagyobb halak számítanak bele az eredménybe.

 

Fotó: Németh Levente/sonline.hu

 

A csütörtök délutáni állás szerint a DNS Baits Team a 113 csapat közül a 39. helyet foglalta el. Eddig több mint 140 kilogramm halat fogtak ki a tóból, a legnagyobb 22,6 kilós volt. Gáspár Zsolt csapatkapitány lapunknak elmondta, ötödik éve vesznek részt a versenyen. Először 2017-ben indultak, akkor összetettben a harmadik helyet szerezték meg. – A nappalok gyengébbek, éjszaka azonban szerencsések vagyunk és tudunk halat fogni – mesélt az elmúlt napokról Gáspár Zsolt. – Kedden volt a legerősebb napunk, akkor több mérlegelhető pontyot is megakasztottunk. Erős volt az északi szél és gyakorlatilag idefújta a halakat. Azóta viszont csillapodott az időjárás és egyre beljebb kellett vinnünk a szereléket. Jelenleg a parttól 1200 méterre horgászunk – mondta a DNS Baits Team csapatkapitánya.

 

 

Fotó: Németh Levente/sonline.hu

 

A négy fős csapat összesen hat bottal és háromféle bojlival próbál szerencsét. Az egyik csali tintahalas szilvás keverék, a másik lazacos hallisztes magas fehérjetartalommal. A harmadik selyemhernyó, vízibolha és tengeri csiga őrleményből készült. Gáspár Zsolt arról is beszélt, környezettudatosan horgásznak és olyan acélból készült úgynevezett elhagyós szereléket használnak, amit a verseny végén mágnessel összegyűjtenek.

 

Fotó: Németh Levente/sonline.hu

Több milliós fogások a Balatonon

Gödry Zoltán, a horgászverseny főszervezője elmondta: a verseny egyre inkább nemzeti, mint nemzetközi, ugyanis a csapatok többsége magyar. Azonban a környező országokból Szlovéniából és Romániából is érkeztek horgászok. A versenyen több díjat is kiosztanak majd. Jutalmat ér a tíz legnagyobb hal összsúlya, külön díjazzák az öt szektor legjobb csapatait és az is jutalmat kap majd, aki megakasztja a verseny történetének legnagyobb pontyát. Tavaly ez egy 31,8 kilós példány volt. A bojlis megmérettetésen több kisebb díj is gazdára talál. Összességében több millió forintnyi jutalmat osztanak szét a csapatok között. Gödry Zoltán hozzátette, jelenleg a Balaton középső és nyugati medencéjében zajlik a verseny, jövőre azonban a keleti oldalt is szeretnék bekapcsolni. Ez azt is jelenti, hogy 135 csapatosra bővül a mezőny.

Fotó: Németh Levente/sonline.hu

 

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Németh Levente/sonline.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva