Krausz Andrea | 2020.05.27. 08:00
Siófokon pünkösdkor megnyílik a turisztikai szezon – ingyen mehetünk a Plázsra
A koronavírus-járvány miatti bezártságtól búcsút intenek a nyár fővárosában. Nyitnak a szállodák, megnyitja kapuit a Nagystrand és a Plázs, ahová ezúttal ingyen léphet be mindenki. A vendéglátóhelyek is élettel telnek meg, a hajóállomás környékén pedig felpezsdül a forgalom.

Idén programok nélkül zajlik a szezonnyitó Siófokon. Bár nem lesz felvonulás és nem dübörögnek a koncertek sem, a város az elsők között próbálja újraindítani a turizmus motorját úgy, hogy közben minden szükséges intézkedést megtesznek a látogatók biztonsága érdekében. Fokozott figyelmet fordítanak a megengedett látogatószám betartására, a távolságtartásra és a higiéniára.

Bizonyára sokan szeretnének majd a tavon kirándulni egyet. Május 30-án, szombaton a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) a Balaton több pontján is elindítja első menetrendi és sétahajó-járatait. A Siófok – Balatonfüred – Tihany útvonalon Siófokról 10.00, 11.30, 15.00 és 17.00 órakor indul hajó, de akár naplemente túrára is jelentkezhetünk. (A hajózással kapcsolatos előírásokról itt lehet olvasni!)

Fotó: Krausz Andrea

– Gasztro-kiállítók és kézművesek várják a hajóállomás környékén a kerékpáros turistákat vagy azokat, akik éppen pünkösdkor Siófokra látogatnak. Vendégeink a Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesülete által szervezett piacon el tudják tölteni az időt – mondta Stadler-Szentpéteri Ildikó, a város marketingkommunikációjáért felelős Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda vezetője, aki szerint annak ellenére is megnyitják a turisztikai főszezont, hogy az új koronavírus-járvány keresztülhúzta a számításokat.

Indul a siófoki óriáskerék (Fotó: Krausz Andrea)

 

– Megnyit a Plázs, ahol egyelőre nem lesznek koncertek, de idén az augusztus 15-től induló rendezvények miatt szeptember végéig hosszabbodik meg a szezon. Ez jó, hiszen az üdülési idény megnyújtására korábban is voltak törekvéseink, szeptemberben általában még jó az idő. A Nagystrandon az óriáskerék is várja a vendégeket, amit a hétvégén a 14 év alattiak kedvezményesen vehetnek majd igénybe, és a pünkösdi időszakban pedig a strandra az időjárásra való tekintettel ingyen mehetnek majd be a vendégek. A biztonságos strandolás érdekében 40 százalékkal több lépcső került a partra, ezzel is elkerülve a zsúfoltságot idén nyáron – emelte ki Stadler-Szentpéteri Ildikó.

Több lejáró kerül a vízbe az összes siófoki strandon (Fotó: Krausz Andrea)

 

A Plázson napozás, strandolás, az aktívabb vendégeknek sportolási lehetőségek – strandröplabda, SUP, ping-pong, street workput pálya – majd egy romantikus vacsora a naplementében, este pedig holdfényes, Balaton–parti koktélozás – egyelőre ezt kínálja a Balaton legszebb strandja, de addig is a megszokott hangulatról a parton live DJ szettekkel gondoskodnak a szervezők és kisebb rendezvények szervezésére is felkészültek, arra az esetre, ha hamarabb enyhítenék a korlátozásokat.

Számos sportolási lehetőség adódik Siófokon (Fotó: Krausz Andrea)

A siófoki szállodák többsége, valamint a kemping is a hétvégére tervezi a nyitást a hosszú üzemszünet után. A siófoki szálláshelyek visszajelzései alapján rengeteg új foglalás érkezik a nyárra és az őszi időszakra, és a korábbi foglalásokat is sok vendég tartja, ha némi halasztással is.

Minden szálláshely különleges higiéniai intézkedéseket, esetenként létszámkorlátozást vezet be, hogy a vendégek teljes biztonságban tölthessék pihenésüket. Ugyanilyen biztonsági intézkedéseket vezetnek be a város attrakciói és vendéglátó egységei is. Számos cukrászda, kávézó és étterem nyílt meg, és a szórakozóhelyeken kivételével a Petőfi sétányon is kinyitnak a szolgáltatók.

Érdekel a történelem? A régi idők balatoni szezonnyitásairól itt olvashatsz!

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva