Szücs Ildikó | 2020.07.18. 14:18
Strandidő híján is érdemes a hétvégét a Balatonnál tölteni
Ez a hétvége nem a kánikuláról szól, így a strandokon biztosan nem találunk nagy tömegeket. Néhány merész, hűvösebb időt szerető embernek azonban ideális lehet megmártózni a vízben, a sorbanállást pedig most bizosan elkerüljük - legalábbis a fürdőzőhelyeken.

A lehűlt levegő nem annyira csábít strandolásra, de akit a napozáson kívül az úszás vagy az evezés vonz, az nyugodtan lubickolhat vagy SUP-ozhat egyet a körülbelül 20-21 fokos vízben. A levegő is 20 fok körül van, így ilyen időben a vizet kifejezetten melegnek érezhetjük. Az alsóörsi strandon csak néhány bátor ember lézengett szombaton, ők is inkább a tó látványában és a nyugalomban gyönyörködtek.

Alsóörs (Fotó: Horváth Virág)

A strandon lévő üzletek, éttermek azonban nyitva vannak, így akinek nem csak a kánikulát jelenti a Balaton, még a strandot is élvezheti, ráadásul ilyennek azért nagyon ritkán látni a nyáron.

(Fotó: Horváth Virág)

Sajkod az egyik legszebb, eldugott kis hely az északi parton, amely a Tihanyi-félsziget nyugati felén található. A kicsi strand mellett erdős, nádas rész húzódik, amely kiváló sétálóhely akár gyerekkel, akár kutyussal, vagy éppen biciklivel vagyunk. Tihanyt egyébként is érdemes felkeresni, mert a rengeteg látnivaló mellett egy rendhagyó kiállításban is részünk lehet.

A sajkodi strand mellett nagyszerű biciklis-kirándulós sétány húzódik (Fotó: Szücs Ildikó)

Aki kirándulna egyet ebben a langyos időben, számos hely közül választhat a környéken. Meglátogathatunk különböző templomromokat, vagy akár kolostorromokat is felfedezhetünk. Ha csak kisebb túrát tennénk gyerekekkel, akkor is akadnak könnyen bejárható és varázslatos tanösvények.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük nektek a hétvégi programokat a tó körül.

A Balaton környékén tényleg minden van. Akár kalandparkba vágyunk, akár kulturális eseményt keresünk, mindig találunk kedvünkre valót. Azoknak pedig, akik nem csak forróságban élvezik a strandolást, a vízi sportokat és a Balaton partot, most kifejezetten érdemes ellátogatni akár az északi, akár a déli partra, hiszen most övék lehet az egész strand. Néha még a nap is kibújik a felhők közül, és bár vasárnapra is hasonló időt jeleznek, lényegesen több napsütés ígérkezik és a levegő is pár fokkal melegebb lesz.

(Fotó: Horváth Virág)

Nyitókép: Sajkod/Szücs Ildikó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva