likeBalaton.hu | 2023.01.23. 07:00
Szemerkélő eső és előbújó napsugarak – a balatoni időjárás a január 23-i héten
A balatoni időjárás részletei a január 23-i héten.

Orvosmeteorológia

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A melegfrontra érzékenyekre gyakorolhat kifejezettebb stresszt az időjárás. Az arra érzékenyeknél jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus) is.

 

 

A balatoni időjárás részletei hétfőtől péntekig

Hétfő

A ködfoltok feloszlása után kettősség jellemzi időjárásunkat. Délnyugaton a borult égből egyre többfelé lehet eső. Északkeleten változóan felhős-napos idő lesz, csapadék nélkül. 3-11 fok valószínű, tovább enyhül az idő.

Kedd

Délnyugaton folytatódik a borongós idő további esővel, záporral. Északkeleten akár többórás napsütés is lehet. +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerda

Erősen felhős, párás időre van kilátás. Előfordulhat gyenge, vegyes csapadék. +1 és +6 fok között várhatók a maximumok.

Csütörtök

Erősen felhős, párás időre van kilátás. Előfordulhat gyenge, vegyes csapadék. +1 és +6 fok között várhatók a maximumok. Hajnalaban fagyhat.

Péntek

Erősen felhős, párás időre van kilátás. Előfordulhat gyenge, vegyes csapadék. +1 és +6 fok között várhatók a maximumok, hajnalban hővösebb lesz az előző napinál, akár -2 fokot is mutathat a hőmérő higanyszála.

 

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva