Krausz Andrea | 2019.11.16. 07:00
Színes november – Balatoni programajánló a hétvégére
Libadalom Siófokon, Gardafesztivál Tihanyban, disznótoros és kolbásztöltő verseny Vonyarcvashegyen, vagy esetleg isteni újbor kóstoló Badacsonyban? Annyi program várja a vendégeket a tó környékén, mint egy nyári hétvégén, pedig november van. Mutatjuk!

Megismerhetjük a Balaton gyönyörű őszi arcát, túrázhatunk, mozoghatunk is a szabadban ezen a hétvégén, de ha barangolni szeretnénk gasztronómia világában, akkor a magyar tengernél ezt is megtehetjük. Összegyűjtöttük a legjobb eseményeket a tó körül.

Libadalom Siófokon

Nem volt még elég a libacombból? Akkor irány Siófok! A város legújabb, Márton-naphoz kapcsolódó őszi fesztiválja tavaly debütált. A Víztorony könyékén három napon keresztül libás finomságok és ingyenes koncertek várják az érdeklődőket. November 15-17. között fellép többek között Odett és Charlie is, a gyerekeknek pedig külön koncertekkel és programokkal készülnek a szervezők.

Szombat:

Téli élményhajózás Luszival Balatonlelléről!

Ilyenkor is lehet hajózni a Balatonon? Hát persze, főként egy csésze forralt borral a kezedben. A balatonlellei BL YachtClub & Apartments kikötőjéből induló Luszi hajó fedélzetén élvezheted az őszi-téli Balaton szépségét!

Magyar Borok Mustrája Keszthelyen

A kellemes őszi időben kristálypohárból kóstolhatjuk Keszthelyen, a Balaton Színházban a jellegzetes magyar szőlőfajták borait. A bormustra célja, hogy fórumot biztosítson a tradicionális magyar és hazai nemesítésű szőlőfajtáknak, valamint a belőlük készített ízletes és különleges, gyakran a nagyközönség számára ismeretlen boroknak. A finom nedűk kortyolgatása mellett borászati előadásokat is hallgathatunk.

Itt vannak a rendezvényről további részletek!

XII. Vonyarcvashegyi Kolbászoló

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen egy igazi disznóvágás, akkor szombaton Vonyarcvashegyen a helyed, ahol 12. alkalommal rendezik meg a disznótoros és kolbásztöltő versennyel tarkított hagyományos programot. A régi falusi eseményt felelevenítő munkamenet után velő, resztelt máj, savanyúság kerül asztalra, a vendégek 11-től harmonikaszó mellett a hurka-, kolbász- és töpörtyűkészítés módját is elleshetik. Malacsimogató és újdonságként egy kiállítás is lesz a régi idők disznóvágási eszközeiből.

Vonyarcvashegyi Kolbászoló (Fotó: Zaol.hu)

Garda Fesztivál Tihanyban

Idén is hatalmas érdeklődés kíséretében rendezik meg november 15-17. között a hagyományos Gardáliát Tihanyban, ahol a borrendek díszes felvonulása után megáldják a város címerében is szereplő különleges halat. Túrákkal, gyermekprogramokkal, halétel- és halászléfőző versennyel, valamint Bon bon koncerttel is várják a vendégeket.

Itt olvashatsz további részleteket!

I. Badacsonyi Újbor Kóstoló

Egy egyedülálló helyszín és egy egyedülálló sétálókóstoló az őszi Badacsonyban! November 16-án újborokat lehet kóstolni Badacsony egyik ikonikus központi épületében, a Hableányban. Több mint 10 borvidéki borászat mutatja meg izgalmas, friss újborait, mindemellett 2-2 izgalmas, régebbi tételeit is.

Hévíz-patak téli vízitúra

Őszi kajaktúra? Igen, mégpedig Hévízen! De nem csak ősszel, hanem egyébként télen is! A patakot a Hévízi-gyógytó táplálja, mely Európa legnagyobb meleg vizű tava. Novembertől március közepéig lehet itt szervezett módon kenuzni, kajakozni, így szombaton is nyílik erre lehetőség. Gyerekes családok is könnyen teljesíthetik a túrát!

A likeBalaton.hu is beszámolt egy ilyen túrától, ha érdekel, olvasd el!

Vasárnap:

Esküvői nyílt nap a Festetics-kastélyban

Az egész országból és külföldről is sokan választják esküvői helyszínnek a csodaszép keszthelyi kastélyt, van, aki már egy évvel korábban lefoglalja a nagy napra. A nyolcadik alkalommal megrendezendő egész napos kiállításon rendezvényszervezők, ceremóniamesterek, esküvői DJ-k, cukrászok, virágkötők és természetesen varázslatos ruhaköltemények is várnak benneteket!

Itt is olvashatsz további részleteket!

Fotó: Szerdahelyi Rita

K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton

Közel 10 ezer futót és szurkolót vonzott tavaly is Siófokra a 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratont is, melynek mezőnye ezúttal is a városban rója a köröket. Az idei hazai futószezon zárásának is tekinthető balatoni sporteseményre a maratontól a hatodmaratonig többféle távon lehet nevezni, csak különböző részletekre bontva, szombaton és vasárnap is elrajtolva. Látványnak sem utolsó a rengeteg futó a Balaton-parti utcákon.

Összeállította: Krausz Andrea, Mihály Szilvia

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva