likeBalaton.hu | 2022.04.16. 08:00
Tojásfák, nyuszik, vidámság: húsvéti csodaország a Balaton körül
Tapsifülesek és ezernyi színben pompázó tojásfák hangolnak az ünnepre sok településen. Körbejártuk a Balatont, mutatunk néhány szuper húsvéti programot.

Siófok

Siófokon a péntektől hétfőig megrendezendő ingyenes Húsvét és Nyuladalom elnevezésű programsorozaton mi is részt vehetünk egy közös tojásfa díszítésén. A látványosságot április 16-án, szombaton a Fő téren, a Víztorony közelében állítják fel, és bárki hozzájárulhat a közös alkotáshoz. (Itt olvashatsz a részletes programról.)

Siófokon bárki részt vehet a közös tojásfa díszítésében
Fotó: siofok.hu – hivatalos

Balatonlelle

Balatonlellén elkészíthetjük a legjobb húsvéti családi fotónkat. Nyuszikosarak, húsvéti kapu, lampionok, óriási 3D-s tojások, különleges figurák és egy dúsan díszített hatalmas tojásfa ékesíti a balatonlellei húsvéti parkot, ami április végéig várja a látogatókat. A művelődési ház melletti park dekorációs elemei közül néhányat a helyi ovisok és iskolások festettek.

A dekorációt nézegetve sétálhatunk a balatonlellei húsvéti parkban
Fotó: Krausz Andrea

Balatonberény

A kisgyerekek legnagyobb örömére a községháza melletti játszótér idén is igazi húsvéti hangulatot öltött. Tojásfészek, nép motívumokkal díszített óriás tojások, kosárból font nyuszi, tojásfa, fa vonat kakasmasinisztával, nyusziház, bála nyuszik, sőt kagylókból készült tojás került a kerítésen belülre. A mi személyes kedvencünk a piros tojást húzó libafogat. Gyere, járd körbe a húsvéti játszóteret:

Kéthely

Érdemes egy kis kitérőt tenni Kéthelyre, hiszen a somogyi településen igencsak impozáns látvány várja az arra járókat. A különleges dekorációkról itt olvashatsz.

Keszthely

Kiskeszthelyen idén újra nyuszik, tyúkok, tojások díszítik a Sopron utca elejére kihelyezett csónakot és a mellette lévő fát. Akár te is hozhatsz otthonról díszeket, tojásokat és azokat elhelyezheted a húsvéti installáción.

Húsvéti dekoráció Keszthely határában
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Keszthely Főterén pompás nyuszis hangulatban lehet részed, remek fotópont a padocska a köré helyezett lugassal!

A keszthelyi Főtér újabb látvány elemmel gazdagodott
Fotó: Mészáros Annarózsa

Gyenesdiás

A Nyugat-Balaton üdülőfalujában a település központi részén várják a nyuszit. A Pásztroház előtti színes tojásfára akár te is felakaszthatsz egy színes tojást. A XIX. század közepén épült nádtetős ház eredetileg a község csordásának szolgálati lakása volt, jelenleg avar történeti kiállítás és kézműveskuckó várja a látogatókat.

Fotó: Mihály Szilvia

Badacsonytomaj

A Városháza téren készítette el a település a húsvétváró dekorációt. Ha szeretnél, hozhatsz tojásokat és díszeket te is Badacsonyba. Túrázás, borozás, gasztro kalandok előtt készíts szelfit te is a téren.

Forrás: Badacsonytomaj, hivatalos sajtófotó

 

Ha a Park utcában jársz, a Tourinform Iroda előtti placcon is húsvéti hangulat fogad. Kérj programajánlót vagy térképet, ülj be a szomszédos Plánéba egy pohár borra, vagy vedd meg a húsvéti ajándékokat a Drágakőben.

Fotó: Tourinform Badacsony

Zánka

A zánkai Faluház udvarára is érdemes betérni, itt is színes, vidám hangulat hangol az ünnepre. Sőt, játék is lesz: a Faluház szervezi a programot, melynek keretében tíz tojást kell megtalálni a faluban húsvét vasárnap vagy hétfőn.

Balatonfüred

A település a tojásfák városa, hiszen több helyszínen is színes díszek ékesítik a fákat.

Húsvéti díszítés Balatonfüreden
Fotó: Keszey Ágnes

 

A Balaton-part közelében a Vaszary-villa udvarán is gyönyörködhetsz egy színpompás tavaszi dekorációban, a Tagore sétány mellett pedig Nyúlanyó vár rád – a figura csakhamar a fotósok kedvence lett: szelfik és családi fotók készülnek itt.

Balatonfűzfő

A balatonfűzfői tojásfának még külön közösségi oldala is. Több éve már, hogy helyi hölgyek kezdeményezésével minden tavasszal színes tojásokkal ékesítik a posta épülete előtti fát. Az ünnepre nem csak dekorációval készülnek, hanem Húsvéti Hétpróbát is hirdettek, melynek kindulópontja itt lesz. A programra szombaton 9 és 13 óra között várják a családokat.

Balatonvilágos

Húsvétkor is érdemes sétát tenni Balatonvilágosra. A Panoráma sétányról páratlan kilátás nyílik a tó keleti medencéjére. A helyiek az ünnepekre nyuszis látványelemekkel díszítették a sétaút egy részét. Az általános iskola előtt pedig a település tojásfáját is megcsodálhatjuk.

Kedves hangulat és pártalan látvány a balatonvilágosi Panoráma sétányon
Fotó: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva