Szaniszló Hajnalka | 2019.06.30. 09:00
Top 6 romantikus balatoni program és helyszín júliusra
Romantikus hétvége a Balatonnál, ami csak kettőtökről szól? Kattints a legjobb opciókért!

Van az úgy, hogy semmi másra nem vágyunk, csak arra, hogy együtt töltsünk egy kis időt a kedvesünkkel úgy, hogy sem a barátaink nem zavarnak meg, sem a bejövő telefonhívások. Amikor csak egymásra figyelnénk, de közben azért szeretnénk tartalmasan eltölteni az időt. Erre javaslunk néhány szuper látnivalót vagy épp turbékolásra alkalmas helyszínt.

Van az úgy is, hogy nyüzsgésre vágyunk, de úgy, hogy közben romantikus legyen. A Balaton minden igényünket kielégíti. Ebben a témakörben pedig romantikába hajló programokat mutatunk számotokra.

Júliusban a Balatonnál mindezt megtalálod, de lesznek közöttük olyanok is, amelyek nincsenek időhöz kötve, hiszen tudjátok: a Balaton „négyévszakos”, mindig benneteket vár!

Görgess, és mutatjuk a legjobb romantikus lehetőségeket!

HELYSZÍNEK, ÖTLETEK ROMANTIKÁZÁSHOZ

Séta

Ha valami egyszerű de nagyszerű programra vágytok, csak el kell indulnotok sétálni a Balatonnál: akár egy történelmi platánsor alatt, esetleg egy romantikus parkban vagy egy borairól híres hegyen, ahol gyönyörű a panoráma. Itt a déli part három sétálóhelye, ahol nyugalomra találhatunk. Ilyen például a Balatonföldvári Kvassay sétány, vagy Balatonlellén a Kishegy és a Jókai park is Siófokon. Mindhármat megtalálod a fenti cikkünkben!

Titkos öblök

Ha kicsit nyugisabbra vágytok, s elbújnátok a világ elől, keressetek egy titkos öblöt és máris a szerelem hullámainál találjátok magatokat. A balatongyöröki strandtól csak néhány percnyi sétára található ez a nyugodt partszakasz, ahol halljuk a madarak csicsergését és a nád susogását.

Tudjátok, hogy melyik a három legromantikusabb helyszín a Balatonnál? Megmutatjuk!

Most pedig jöjjenek a rendezvények, ha egy picit mégis közösen nyüzsögnétek!

ROMANTIKUS RENDEZVÉNYEK

Gyertyafényes, zenés séta

Keszthelyen júliustól augusztusig gyertyafényes nyári esték várnak a belvárosban, zenés időutazással és játékos múzeumtúrával egybekötve.

Bor-kóstoló-túra

Inkább jó borokat kóstolnátok, szakértő vezetéssel? A hosszú lépések éjszakáján rendezett túrán öt pincészetbe is ellátogathattok. A pincéknél borkorcsolyát, a Tájháznál záró hidegtálat is biztosítanak a szervezők.

Fotó: a fesztivál hivatalos sajtófotója

Vígjáték nőkről és férfiakról

A nők nem értik a férfiakat és fordítva vagy ha értik is, csak félre? Július 16-án Csányi Sándor egyszemélyes vígjátékát nézhetitek meg Balatonszárszón. Az előadás számos kérdést vet fel az együttélés nehézségeiről, szépségeiről, öröméről. Már a cím is sokatmondó: Hogyan értsük félre a nőket?

Fotó: Pixabay

Éjszakai jazz levendulaillattal

Fülledt jazzmuzsika az éjszakai levendulásban? Nem igazán tudunk ennél izgalmasabb páros progamot, amely után annyira jó lesz majd összebújni a kedvessel. Július 6-án töltsd a Levendulásban az éjszakát! A tavalyi év sikeréből kiindulva ismét megnyitja kapuit a Kőröshegyi Levendulás egy egész éjszakán át tartó jazz estre! a forró nyári levegőt levendulaillat lengi körül, a vendégek pedig mindezt plédekre leheveredve, helyi pincészetek jobbnál jobb borait fogyasztva élvezhetik. Fellép többek között Váczi Eszter és Szirtes Edina Mókus is.
Ugyanitt július 27-én Náray Erika lép fel a fenti környezetben.

Éjszakai fürdőzés

Ha inkább egy jó éjszakai fürdőzésre vágytok, azt azért elég könnyen megtehetitek, de ha szervezett körülmények között osztoznátok az élményben, sok más szerelmespárral közösen rezegve a Balaton hullámain, legális körülmények között, zenei aláfestéssel, akkor a Strandok Éjszakája programjait javasoljuk. Idén Gyenesdiás csatlakozik a programhoz.

&azt tudtátok, hogy Balatonfüred a legromantikusabb város?

(Balatonfüred weboldala)

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva