Szaniszló Hajnalka | 2019.08.29. 06:00
Tuti önbizalomnövelő tippek: te is szép vagy, hidd el!
Ha valaki úgy megy el egy szépségversenyre, hogy az nem élet-halál kérdés, akkor élmény lesz a részvétel. Akár ő lesz a királynő, akár nem – mondja a pszichológus.

Továbbra is várják a jelentkezőket a Tündérszépek szépségversenyre. Ezúttal Fehér Gabriella pszichológust kérte a Borsonline arra, hogy lássa el önbizalom-növelő tippekkel azokat, akik esetleg ennek hiányában nem mernek jelentkezni.

– Mikor alakul ki, hogy önbizalom-hiányos vagy éppenséggel nagyon is magabiztos lesz valaki?

– Alapvetően a gyerekkorban. Sok függ attól, hogy a szülők hogyan bántak a gyerekükkel, hogy ő volt-e a szemük fénye, vagy ő volt az, akire soha nem volt idő, akit nem szerettek úgy, mint kellett volna, és minden rossz volt, akármit csinált. Az első esetben azonban át lehet esni a ló másik oldalára is, mert ha sokszor mondják a gyerekre, hogy milyen szép, akkor túlzott önbizalma lesz, és elvár dolgokat, amiket nem kellene. Ez gyakran előfordul a szép emberekkel. A kettő között van az egészséges önbizalom.

A 2019-es Tündérszépével mi is készítettünk interjút, itt tudod elolvasni. A motivációs interjú a kép után folytatódik.

– A részvétel és az élmény a fontos, nem a korona. Miért mondja sok szépségversenygyőztes lány, hogy önmaga előtt akart bizonyí­tani?

– Talán éppen az előbb említettek miatt: mert hiába volt szép, ha a szülei elhanyagolták. Az is gyakran előfordul, hogy valakit az osztálytársak közösítenek ki. Ha a kettő egyszerre ér valakit, akkor ez egy egészséges lelkületű gyereket is tönkretehet, vagy éppen növeli a bizonyítási vágyát.

Ha kedvet kaptál a 2020-as Tündérszépek versenyhez, itt megtalálod az összes részletet.

– Hogyan lehet ebből kilépni?

– Önerősítő tréningekkel segíthet egy pszichológus is, aki képes az emberrel megértetni, hogy nem ő volt a hibás. És be kell vállalni dolgokat, amelyeknél nem a győzelem vagy a vereség a tét, csak egyszerűen az az élmény, hogy „meg tudtam csinálni”. Például elmegy egy karaokeklubba, ahol, ha rosszul is énekel, nem szakad le az ég. Ha így megy el egy szépségversenyre is egy lány, hogy ez nem élet-halál kérdés, akkor élmény lesz a részvétel, akár ő lesz a királynő, akár nem. Vagyis jelentkezzen bárki, aki úgy fogja fel, hogy ez egy jó buli, és van kedve hozzá, mert el lehet majd mesélni, hogy „benne voltam”!

Korábban Miss Európa is lett a Balaton szépséges tündére, itt írtunk róla.

A leendő Tündérszépek teendői: Ha elmúltál 16 éves, de még nem lépted át a harmincat, itt a remek alkalom, hogy megmutasd magad! Nem kell mást tenned, csak felkeresni a weboldalt, kitölteni a jelentkezést, bejelölni, hogy melyik megye színében szeretnél indulni, és feltölteni magadról pár fotót. Ha úgy érzed, hogy a képeid nem túl minőségiek ahhoz, hogy jól szerepelj, csak ikszeld be a jelentkezésed során azt, hogy ingyenes profi fotósorozatot igényelsz!

A legszebbekre értékes ajándékok és országos ismertség vár!

Idén már a a Miss Balatont is megválasztották, nézd meg a Balcsi legszebb lányát itt.

Nyitókép: Laufer László / Bama

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva