veol.hu/Rimányi Zita, B. Virág Rita | 2021.08.20. 07:00
Tűzijáték helyett ünnepi fényfestés lesz több Balaton parti településen
Veszprém, Balatonalmádi, Balatonfűzfő és Balatonkenese is úgy döntött, hogy lemond a tűzijátékról, helyette pedig fényfestést, fényjátékot rendeznek.

A veszprémi önkormányzat az augusztus 20-i tűzijáték helyett fényfestéssel lepi meg az érdeklődőket a városi ünnepség részeként. Négy épületet világítanak meg a várban: a Szent Mihály-székesegyház egy részét, a Szaléziánumot, a Dubniczay-palotát és a várkaput. 21 órakor kezdődik a műsor pénteken és 23 óráig tart. A fénydíszbe öltöztetés során sokféle motívum jelenik meg a házak homlokzatainak formavilágához igazítva.

Hasonló látványosságra számíthat a közönség, mint amilyet az Utcazene Fesztiválon vagy a Rozé-Rizling-Jazz Napokon megcsodálhatott. A fényfestés egyszerre kezdődik el Szabó Balázs Bandájának Szentháromság téri koncertjével.

Fotó: Szücs Ildikó

Az állat- és környezetvédelem miatt döntöttek úgy Balatonalmádiban, hogy a tűzijátékról lemondanak, és helyette fényjátékot tartanak augusztus 20-án és szilveszterkor. A Wesselényi strand nyugati felében zenei aláfestéssel tartják a látványos lézershow-t, 21:15 órától várják az érdeklődőket.

Balatonfűzfőn vízi játékot és lángshow-t rendeznek augusztus 20-án 22 órakor. Szanyi Szilvia polgármester elmondta, a vízi előadást egy hatalmas teknőről bonyolítják le, amely 8-10 méter hosszú, és fúvókákkal repíti a vizet a magasba, a produkciót fényekkel világítják meg.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Parádés lézershow vár a keneseiekre is, akik a Széchenyi parkból követhetik az előadást 21 órától.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük az összes Balaton parti ünnepi tűzijátékot.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva