Krausz Andrea | 2022.05.03. 08:00
Újra kifogták a mindig visszatérő óriás balatoni tükörpontyot
Még mindig óriási a jól ismert egykori tórekorder, bár egy kicsit fogyott tavalyhoz képest. Vasárnap emelték partra Balatonszepezden a hatalmas tükörpontyot. Ezúttal 31,85 kg nyomott.

Ugyanott, Balatonszepezden fogták meg a hatalmas halat, amit visszatérő vendégként ismernek egy helyi horgászparadicsomban.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. azt írta a közösségi oldalán, hogy

ez a 2022-es esztendő első 30 kg feletti tükörpontya. Lázár Tamás botját húzta el, a pontos súlya 31,85 kg volt.

Különleges mintázat

Nincs két egyforma ponty. Oldalprofiljuk, hátmagasságuk, uszonyaik elhelyezkedése miatt teljesen egyediek. Szakértők gyorsan beazonosították ezt a halat is: 2020 novemberében ez volt a balatoni rekorder hal. Németh Attila horgász ugyanebben a horgászparadicsomban fogta ki. Akkor 32,22 kg volt a súlya, és egészen 2022. április 27-ig ez volt a mindenkori tórekord. Ez április 27-én, az International Balaton Carp Cup (IBCC) versenyén dőlt meg, amikor a magyar VMFISHING csapata Siófokon partra emelt egy 32,375 kg-os tőpontyot. Erről itt lehet olvasni!

Mindig ott köröz

Bár a pontyok szeretik bebarangolni az egész Balatont, ez a hal nagyon kedveli Balatonszepezd környékét. Ugyanerről a helyről már többször is sikerült kifogni, de mindig más súlyban. Most 37 dkg-mal nyomott kevesebbet, mint két éve. De soványnak most sem mondható.

Érdekel az IBCC végeredménye? Itt olvashatsz róla.

Pecás sztorikról, hírekről pedig itt lehet olvasni.

 

Nyitókép: Facebook/Balatoni Hal

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva