2020.01.26. 17:00
Ultramenő a termálfürdőzés - pláne a barátokkal!
A termálvíz sok, a modern életvitelhez kapcsolódó problémára is megoldást kínál. Ne hidd, hogy csak az idős, beteg embereknek van rá szüksége. Nem is gondolnád, hogy milyen jó hatással lehet rád ebben a mai rohanó, munkával és stresszel terhelt világban.

Magyarország termálvíz-nagyhatalom, aminek előnyeit a fiatalok is egyre jobban kihasználják, és egyre többen keresik fel a hazai termálfürdőket. Dr. Kurth Géza reumatológus szerint a növekvő népszerűségnek az az oka, hogy a termálvíz a fiatalok modern életvitelből fakadó problémáira megoldást nyújt, illetve a fürdőzés vonzó közösségi élmény – nyilatkozta Dr. Kurth Géza reumatológus.

A termálvíz stresszoldó

A hazai termálvizek összetételükben változatosak, és számos olyan egészségügyi probléma kezelésére alkalmasak, amelyek a fiatalok körében is előfordulnak. Ilyen a stressz, amelyre jótékony hatással van a termálvíz. Emellett a termálvíz enyhítheti az alvászavar okozta panaszokat, vagy elősegítheti a testtartás javítását, amit a mobiltelefonozás közben felvett helytelen testtartás okoz. De segíti a test regenerálódását is egy sportsérülés után.

Igazi közösségi élmény

Gondolj csak bele, hogy a barátokkal így együtt töltött idő felejthetetlen élmény. Ráadásul a program összeköthető közös szaunázással vagy aquafitnesszel. A fiatalok körében nagyon népszerű az éjszakai fürdőzés, ahol a zene és a fények miatt valódi szórakozóhelyen érezhetik magukat.

Kössük össze a fürdőzést országjárással

Sokan az aktív pihenést részesítik előnyben, ezért a fürdőzést szívesen kötik össze kirándulással vagy városnézéssel. Az országban több mint 80 minősített gyógyfürdő közül választhatunk.

A Balaton környékén többek között Zalakaroson, Hévízen, Balatonfüreden és Siófokon is élvezhetjük gyógyító hatását, ráadásul fillérekből. Indokolt esetben bárki kérhet fürdőutalványt, ami 70–80 százalékos kedvezményt ad, viszont egyes létesítményekbe akár ingyenes belépésre is jogosít. Részletek itt.

 

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: NaturMed Hotel Carbona

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva