Péter B. Árpád/zaol.hu | 2023.02.06. 10:00
Viharkár a Balatonnál: a hévízi gyógyfürdő épülete is rongálódott
Társasházat, éttermet és a hévízi gyógyfürdő épületét is megrongálta a szél. A viharkár jelentős.

Szombaton 22 óráig 114 helyszínen számoltak fel viharkárokat a zalai tűzoltók

A viharkárok között Zala vármegyében jellemzően kidőlt fák, leszakadt vezetékek és megrongálódott épületek adtak munkát az egységeknek.

A heves szél sok kárt okozott a Balatonnál. Részletek itt.

Keszthelyen étterem, társasház és autók is a vihar áldozatai lettek

Keszthelyen már reggel egy irodakonténerre dőlt egy 25 méter magas fa a Mikus Gyula sétányon, később megkezdte a szél egy társasház bádogborítását a Kossuth Lajos utcában, a Rózsás utcában pedig autókra esett és megrongálta azokat egy vastag faág. A vihar megbontotta a városban az egyik gyorsétterem tetőlemezeit. Emellett sok bejelentés érkezett ingatlanokban, vagy autókban keletkezett károkról. A Györök György utcában például délután házra és garázsra dőlt egy nagyméretű fenyő.

Hévízen megbontott a vihar a fürdőépület tetejét

Hévízen is sok munkát adott a tűzoltóknak szombaton a viharos szél, amely megbontotta az egyik fürdőépület tetejét, illetve a Korányi Frigyes utcában lévő óvoda lemezborítását is. Később két parkoló autóra dőlt egy fa a Kossuth Lajos utcában és több esetben – például a Szent András és a Honvéd utcában – a közlekedést veszélyeztették letört ágak.

A nyugat-balatoni térségben máshol is bőven akadt dolga a katasztrófavédelem szakembereinek, Gyenesdiáson egy villanyvezetékre, Türjén pedig egy kazánházra dőlt fa a szombati viharban. A viharkárok következtében személyi sérülés sehol sem történt.

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: zaol.hu
Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva