Szaniszló Hajnalka | 2022.10.27. 07:00
Ördög Nóra ajánlja Balatonakarattyát
Ördög Nóra ajánlja Balatonakarattyát a Mi ajánljuk-sorozatunk következő részében.

Ördög Nóra és férje, Nánási Pál már évek óta Balatonakarattyát tekinti második otthonának, ahol a gyerekeikkel együtt rengeteg időt töltenek. Most arról kérdeztük a népszerű tévés műsorvezetőt, hogy mit ajánlana a településre látogatóknak.

 

Pár napja értetek haza Erdélyből, ahol a Traccs előadássorozaton vettetek részt és már zajlik a Dancing with the Stars is, ahol zsűritag vagy. Mennyi időt tudtok idén ősszel és télen Balatonakarattyán tölteni?
– Erdélyből egyenesen Balatonakarattyára mentünk. Az év felét mindig ott töltjük. Kialakítottunk magunknak egy olyan életteret, amely a diósdi otthonunkhoz hasonlóan komfortos számunkra.

Ördög Nóra és családja bringázás közben
Fotó: Ördög Nóra hivatalos

 

– A hely, amely azonnal belopta magát a szívedbe Balatonakarattyán…
– A Magaspartba azonnal beleszerettem. Ez a település fő vonzereje, mégis kevesen ismerik.

– Milyen élmény villan be azonnal Balatonakarattyáról?
– Varázslatosak a naplementék, akár a Magaspartról, akár a strandról. Elképesztően látványos szögben megy le a nap. És nincs két egyforma naplemente.

Ördög Nóra kisfia, Venci a család kutyájával
Fotó: Ördög Nóra hivatalos

 

– Ajánlanád egynapos kirándulásra is Balatonakarattyát?
– Abszolút, hiszen nagyon közel van a fővároshoz. Amikor még nem volt nyaralónk, akkor is gyakran ellátogattunk oda. Gyönyörű a táj és tudtuk, hogy ha valahol iszunk majd egy finom kávét vagy ebédelünk egyet a Mercatoban, az már önmagában teljessé teszi az egynapos balatoni programot. (mosolyog)

Ördög Nóra kislánya, Mici a család kutyájával
Fotó: Ördög Nóra hivatalos

 

– Nyaranta jártok valamelyik strandra a településen?
– Szeretjük a Bercsényi strandot, de mostanában már inkább a Lidóra megyünk. A Bercsényi magas színvonalú, nyüzsgő strand, a Lidónak gyönyörű hosszú partszakasza van, és nyugalmasabb.

– Milyen kiránduló-útvonalat javasolsz a közelben?
– Erdei utak vezetnek a Balaton partjára, a Magasparton át. Gyakran sétálunk Balatonvilágos és Balatonaliga felé is, a Club Aliga például nagyon izgalmas úticél. Szeretjük a Bercsényi strand irányába vezető sétautakat is. Ezt kutyasétáltatással is egybekötjük, így alkalmanként akár 4-5 kilométeres túrákat is teszünk.

Ördög Nóra és családja sokat kirándulnak Balatonakarattya közelében, Balatonvilágos és a Club Aliga felé is szívesen túráznak
Fotó: Ördög Nóra hivatalos

 

– Mi az a különleges íz és illat, amely azonnal eszedbe jut a boltjaitok kínálatából?
– Amikor a reggeli kávémra gondolok, a kisbolt terasza jut eszembe. És a Szerelem-kávé. Azért ez a neve, mert édes, mint a szerelem, és ha belekortyolsz, azonnal szerelmes leszel. Forró vaníliasodóval készített presszókávéról van szó.

Fotó: Ördög Nóra hivatalos

 

– Beköszöntött a hűvösebb idő, milyen ételt-italt ajánlanál a parti sétához?
– Indul a forralt bor és a sült gesztenye időszaka. Öltözzetek melegen, sétáljatok a Balaton partján és élvezzétek, ahogyan az ínycsiklandó sült gesztenye illatozik a kezetekben.

– A Nekem a Balaton kisboltjában és a Csücsökben is nyitva vagytok egész évben?
– Télen csak a Csücsök van nyitva. Ilyenkor nincs értelme két üzletet fenntartani Balatonakarattyán.

Ördög Nóra és kislánya a balatonakarattyai boltjuk teraszán
Fotó: Ördög Nóra hivatalos

 

– Hogyan érint benneteket az energiaválság és mit mondanak a helyi termelők, kommunikáltok velük?
– Egyelőre kitartunk, igyekszünk alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. Két év kellett ahhoz, hogy kiderüljön, hogy milyen termékekre és szolgáltatásokra nyitottak az emberek. Az eredeti koncepciónk is a helyi termelők finomságaira épült, amit aztán finomhangolni kellett az elmúlt két évben, de szeretnénk ismét új, környékbeli finomságokat felkutatni. Ettől aztán minden boltunk kínálata kicsit más lesz, Balatonfüreden is a környékbeli termelők kincseivel színesítjük a kínálatot.

Azt is mondtad korábban, hogy Balatonakarattyán is töltitek a karácsonyt. Most hogy néz ki az év hátralévő, balatoni része?
– Idén szervezünk a Csücsökben vacsoraesteket is. A Séfek séféből ismert Tusor Viktor a séfünk. Az ő menüsorait lehet megkóstolni. Ezek a menük különböző tematikákon alapulnak. Harminc főt tudunk fogadni és valódi közösségi élményt szeretnénk kovácsolni ezekből az eseményekből.

Ördög Nóráék karácsonykor is szívesen töltik az időt Balatonakarattyán és a kisboltnál ünnepi programokat is szerveznek
Fotó: Ördög Nóra hivatalos

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Ördög Nóra hivatalos

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva