MW | 2023.08.30. 16:00
Összefoglaló az I. Balatoni Filmzene Fesztiválról
Több mint kétezren voltak kíváncsiak az I. Balatoni Filmzene Fesztiválra Balatonalmádiban.

A filmek ezúttal csak a fejekben jelentek meg

Több mint kétezer néző élvezte a filmzenéket szimfonikus, jazz- és popzenekarok előadásában az I. Balatoni Filmzene Fesztiválon, amelynek Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter volt a fővédnöke.

Navracsics Tibor miniszter kiemelte a zenék filmekre gyakorolt hatását, melyeket mindenki megért, nem kell szinkronizálni.

– Itt, Balatonalmádiban kiszabadul a szellem a palackból, a filmzene végre visszanyeri értékét – mondta a miniszter. Reményei szerint a fesztivál hagyományt teremt.

Itt, Balatonalmádiban kiszabadul a szellem a palackból, a filmzene végre visszanyeri értékét, mondta Navracsics Tibor a miniszter
Fotó: képviselői iroda/Gáspár Ákos

 

Augusztus 25-től három napon át egyebek mellett a

Volt egyszer egy vadnyugat, A profi, az Országúton, a Hyppolit, a lakáj, A Pókember, a James Bond, a Star Wars, a Karib-tenger kalózai és a Macskafogó dallamai is felcsendültek

a rendezvény három különleges helyszínén: a XVIII. századi Magtárban, a Balaton-parti Szent Erzsébet liget természetvédelmi övezetben és a Káptalanfüredi strandon, ismert dallamokkal töltve be a nyaralóvárost.

Több mint kétezer néző élvezte a filmzenéket
Fotó: képviselői iroda/Gáspár Ákos

 

A nagyszínpadon pénteken Marcello Rota és az óbudai Danubia Zenekar pendített meg szívbe markoló húrokat, szombaton a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar sodorta el a nézőket lendületével, vasárnap a Savaria Szimfonikus Zenekar pezsdítette fel a közönséget nagyzenekarra írt film-betétdalokkal. A balatoni sétányon Szőke Nikoletta és a Swing a ’la Django, a Group ’n Swing, Müller Péter Sziámi és a Felevad Duó, továbbá a Fugato Orchestra, napközben fúvószenekarok koncertjeire szórakozhatott a közönség, miközben a strandon a retró filmes életérzést idézte meg – összehozva fiatalokat és régebb óta fiatalokat – a Vitorlák Zenekar.

A fesztivált záró gálán az ötletgazda és szervező Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület elnöke hangsúlyozta, sikeresnek ítélik a rendezvényt, örömteli, hogy ennyien voltak kíváncsiak a programokra és ilyen sok támogató állt a szervezők mögé. Megszervezésével hagyományt kívántak elindítani, hogy idővel Balatonalmádi neve összeforrjon a Balatoni Filmzene Fesztivállal. A fesztivál a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. támogatásával valósult meg.

 

Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: veol.hu

Nyitókép: képviselői iroda/Gáspár Ákos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva