Mészáros Annarózsa | 2022.12.11. 12:00
Karácsony fényei a Balaton észak-nyugati részén
Már advent derekán járunk, egyre rövidebbek és borúsabbak a nappalok, az éjszakák pedig hosszúak és sötétek. A Balaton körüli települések advent fényében pompáznak, reményt adva, hogy hamarosan itt a karácsony.

Keszthely

Keszthely város Fő tere és sétálóutcája minden évben ragyogó fényben pompázik. Adventi vásár, körhinta, karácsonyfa, betlehem, adventi koszorú, fotópontok, ínycsiklandó ételek és italok, hétvégenként pedig színes programok várják a látogatókat.

Keszthely

Gyenesdiás

A település központjában kosárfigurákból álló betlehemet csodálhatnak meg az arra járók. Új időpontban: december 17-18-án kerül megrendezésre az Adventi Gesztenyesütés és Vásár.

Gyenesdiás

 

Vonyarcvashegy

Az adventi hétvégék mindkét napján színes programokkal vár Vonyarcvashegy. A Községháza előtt egy gyönyörű faragott betlehemet láthatsz.

 

 

Balatonederics

Balatonederics központjában egy nagyon izgalmas adventi koszorút láthatsz. Gyertyái és annak lángjai fából készültek, termésekkel és apró, kedves kis figurákkal dekorálták.

 

Tapolca

A város Fő terén egy igazi karácsonyi park fogad. Fenyőfa, szán, adventi koszorú, integető Mikulás és hóember és nem utolsó sorban gasztro bisztróhoz igazán meghitt hangulatba.

Tapolca

 

 

Badacsony

A borvidék fővárosa mindig ünnepi fényben tündököl decemberben, idén sincs ez másként. Az éttermekből szuper karácsonyi zenék szűrődnek ki és egymást érik a jobbnál-jobb programok. Nem beszélve a finom falatokról!

Badacsony

 

 

Balatonrendes

A környék legcukibb betlehemi csacsija vár Balatonrendesen. A művelődési ház melletti parkban adventi koszorú, karácsonyi mozdony és a betlehem kapott helyet. Igazán hangulatos trió még egy esős napon is.

 

Révfülöp

A vasútállomás környéke meghitt karácsonyi hangulatban vár. Betlehem, adventi koszorú és parádés izzósorok világítják be az éjszaka sötétjét.

 

 

Balatonszepezd

A Becker Kúria környéke a karácsonyi öltözetnek köszönhetően olyan, mintha egy elvarázsolt kis ékszer dobozba kukucskálnánk. Gyönyörűen díszített koszorú a betlehem előtt és fénygirlandok pompája vár rád a szepezdi utcácskában.

Balatonszepezd

 

Zánka

Karácsonyi ligetben gyönyörködhetsz fénykarácsonyfákkal, ajtó őrző manókkal, betlehemmel, koszorúval, ha Zánkára látogatsz.

Zánka

Balatonakali

A templom előtt láthatod Paukovics Pál képzőművész által megálmodott betlehemet, amely az egyik legszebb alkotás a balatoni betlehemek közül.

 

Lapozd végig galériánkat a karácsonyi pompába öltözött településekről!

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva