likeBalaton.hu | 2023.06.20. 10:00
Az év műtárgya 2023 balatoni szezonja Balatonföldváron indul
Az Év Műtárgya balatoni szezonja idén festményvásárral kezdődik, melynek Az Ember tragédiája az egyik központi témája.

Az év műtárgya 2023 balatoni szezonja festményvásárral indul a Balatonföldvári Kilátó Galériában, ahol június 24-től augusztus végéig lehet megtekinteni és megvásárolni a program alkotásait.

Tavasszal második alkalommal indult útjára a Fine Art Hungary – Az év műtárgya programsorozat, amelynek keretében több mint kétszáz műből kerül ki év végére az év műtárgya.

 

 

Az ÉV Műtárgya program megnyitóján Kriza Zsigmond alapító kezdeményezésére létrejön a Mesterek Fala, ahol bemutatják majd a program legkülönlegesebb műalkotásait. Az Országút-Madách200 program keretében a Rajzoltunk egy műalkotást felhívás képei láthatóak. A művészek között mások mellett Csurka Eszter, Baksai József, Mayer Éva, Milorad Krstic, Szurcsik József és Orosz István alkotásai szerepelnek. A megnyitón lehetőség lesz a hat művész tizenöt alkotásából készült gyűjtői díszkiadás megvásárlására is.

A képek Az ember tragédiája színeit mutatja be kortárs alkotók művein keresztül.

A június 24-i megnyitón a festményvásár mellett a szolnoki Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál díjnyertes képzőművészeti animációs és dokumentumfilmjeit, mások mellett Rófusz Ferenc, Gulyás Gyula és Babiczky László alkotásait is megtekinthetik az érdeklődők.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva