likeBalaton.hu | 2024.04.15. 12:00
15 ember halt meg idén a vonatbalesetben
A Balaton-part kiemelt szerepet tölt be a figyelemfelhívó kampányban – a vasúttársaság körültekintő közlekedésre int.

Értelmetlen halálesetek, amelyeket figyelmetlenség vagy szabályszegés okozott

A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt. Tizenkét ember halt meg tiltott helyen tartózkodás miatt, őket elsodorta vagy elütötte a vonat. Mozgó vonatról való leugrás egy ember életét követelte és ketten súlyosan megsérültek. Áramütés okozta a halálát egy fiatalembernek, aki felmászott egy álló mozdony tetejére szelfit készíteni.

Értelmetlen halálesetek, amelyek mindegyikét az alapvető biztonsági szabályok megszegése és a figyelmetlenség okozta.

Minden gázolás traumatikus élmény a vonat vezetőjének, illetve azoknak az utasoknak is, akik a járműről vagy a peronról nézik végig az eseményeket.

Vonatbaleset Balatonszabadinál 2021-ben
Fotó: Krausz Andrea

Ezt a témát dolgozza fel az ezen az oldalon elérhető, Menetközben című podcast-sorozat legújabb adása, amely része a MÁV 2022 áprilisában Érj haza biztonságban! címmel elindított vasútbiztonsági kampányának.

A közlekedők idén is találkozhatnak figyelemfelkeltő plakátokkal, filmekkel, reklámokkal, a nyári időszakban különösen a Balaton-part és a Velencei-tó közelében lévő vasúti átjáróknál, valamint az Erzsébet-táborokban.

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Siófoki buszbaleset 2003-ban
Fotó: sonline

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva