
A Budapesten rendezett, hagyományos Bár Show-n adták át a díjakat, ahol az értékelés során sokféle szempontot figyelembe vettek. – 2020-ban két fővárosi hely mellett egyedüli vidékiként elnyertük az „Év új bárja” címet, idén pedig 2 győri, és 2 pécsi hely mellett mi is az „Év vidéki bárja” elismerésben részesültünk – mondta a likeBalaton.hu-nak az ÉgSzínKék alapítója és tulajdonosa, Hámori Marcell.
Minden áldott nap nyitva vannak
– Jártam már sokfelé, de született fürediként itt szerettem volna bárt nyitni. Úgy gondolom, hogy ez a Balaton fővárosa, és ilyen bárra csak itt van igény. Az év 365 napján nyitva tartunk.
Szeretném, hogy a fürediek az év minden időszakában, akár egy novemberi hétköznap estén is meg tudnának inni egy jó koktélt
– fogalmazott a fiatal szakember, aki korábban Svájcban nyert betekintést a bárok világába, de most már saját újításait kínálja Balatonfüred híres sétálóutcájában, a Tagore sétányon.

Az év bármely napján különleges italokkal várják a vendégeket
Fotó: Tobias Cercigüler – hivatalos
Üzletet vezet és oktat
Mint mondja, a budapesti bárok vendégeit jórészt azon külföldiek alkotják, akik magasszínvonalú italkultúrával rendelkeznek, így az értékelés során külön veszik a fővárosi és a vidéki bárokat. De egyre inkább sorakoznak fel a vidékiek is.
– Rengeteg házilag készített speciális összetevőt használunk.
Az infúzióink, szirupjaink, bittereink előállítása sokkal több időt igényel, mint egy standard koktélreceptúra.
De imádunk ezekkel kísérletezni. A veszprémi Best Mixer iskolában oktatok én, és egy kollégám is, mert fontosnak tartom, hogy a fiatal generációnak átadjuk a tudást – tette hozzá.

Fotó: Tobias Cercigüler – hivatalos
Signature drink
Az ÉgSzínKékben nyáron nyolcan, télen négyen keverik az italokat.
Gin-tonicból 200 féle szerepel a kínálatban. 60 féle koktélt kevernek, melyeknek egy része Siganture drink, vagyis saját receptúrás, (saját „aláírásos”) ital.
Széles a rum- és whiskey-választékuk, és van 20 fajta balatoni bor, valamint pálinka is. Ezen kívül pedig snack ételeket is kínálnak.
– Továbbra is tartani szeretnénk a magas minőséget, az itallapot pedig folyamatosan megújítjuk. Ez minden évben az egyik legnagyobb kreatív munka számunkra. Nagyon szeretjük – fogalmazott a füredi vállalkozó.

Nyitókép: Tobias Cercigüler – hivatalos
Tovább olvasnál? Nézd meg ezeket is!
Október végéig tart a vezetett bortúra-szezon Badacsonyban
Alsóörsi, csopaki és balatonudvari strandbisztró a legjobbak között
Sztárfizetés két hónapra vagy egész éves állás?