Kovács Erika/veol.hu | 2022.08.20. 16:00
Balatonfüredre figyel a világ: Nemzetközi Kürt Akadémiát rendeznek
Már hetedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Kürt Akadémiát Balatonfüreden, augusztus 14-21 között, melynek művészeti vezetője Zempléni Szabolcs, a Hamburgi Zene- és Színházművészeti Főiskola kürt professzora.

A kurzuson 32 kürtös vesz részt Bulgáriából, Izraelből, Tajvanból, Csehországból, Szlovéniából, Németországból, Koreából, Norvégiából és természetesen Magyarországról. A legfiatalabb növendék 15 éves, a legidősebb 26 éves. Az oktatók elismert professzorok, zenészek: Christian-Friedrich Dallmann és Johannes Lamotke Berlinből, Saar Berger Trossingenből, Takács Miklós Drezdából, Szőke Zoltán a Zenekadémiáról, Borbíró Máté, a Pécsi Egyetemről és nem utolsósorban Zempléni Szabolcs Hamburgból, aki a kurzus megálmodója, szervezője is egyben. A diákok minden nap egyéni, illetve kamara órákon vesznek részt, emellett zongorás próbákra is lehetőségük lesz a Berlinből érkezett japán zongoraművész, Akiko Nikami vezetésével.

Fotós: Kürt Akadémia

A református iskola Kálvin-termében megtekinthetik az érdeklődők neves hangszerkészítő mesterek kiállítását is. A kurzus nyitókoncertje a zeneiskolában volt, a záró hangversenyt pedig a Református templomban rendezik, szombaton 18 órakor.

 

Fotós: Kürt Akadémia

A programot a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, az Magyar Művészeti Akadémia és az Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

 

Balatonfüredre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Kürt Akadémia – hivatalos

 



 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva