Kovács Erika / veol.hu | 2022.07.08. 10:00
Herendi porcelánon kínálják az Anna-báli vacsorát
Kitűnő lesz és minden bizonnyal a legkifinomultabb gasztronómiai ízlésnek is megfelel, amivel Tóth József séf ötlete nyomán kirukkolnak a balatonfüredi Anna-bálon.

Nagy sürgés-forgás jellemezte a hotel konyháját, ahol Tóth József séf vezetésével bemutatták az újságíróknak, hogy idén mit kínálnak az ország egyik legpatinásabb társasági eseményén. Kitűnő ételekkel és desszertekkel, művészi alkotásnak is nevezhető kínálattal készülnek, melyet idén is a híres Apponyi-mintás herendi porcelánon szolgálnak fel a vendégeknek.

Moha és kacsamáj

Így előételnek kínálnak fogasfilét zöldalmás céklatatárral, tintahal korallal, kandírozott citrommal, levesnek pedig sárgadinnye gazpacho lesz marinált uborkával, prosciutto sonkával. Főételnek őzmedaliont szervíroznak kakukkfüves fekete szederrel, fűszeres batátával, shimeji gombával, és lesz gyöngytyúk melle kacsa­májjal, tárkonyos körtével, kelvirágtextúrákkal. Desszertnek meggyes túródesszert kerül a tányérokra „kiserdei mohával”. Az éjféli büféasztalokon kézműves sajtokat és hideg vegyes ízelítőket kínálnak különböző hungarikum ínyenc­ségekből, és lehet válogatni gyömölcsoázisból is.

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Az alapanyagokat a báli hét elején szállítják a hotel konyhájába, ahol az est előtti napokon bepácolják a húsokat, majd megkezdik a főzést. Az ötszáz adag ételt 25-30 tagú stáb szolgálja fel az Anna-bálon. Tóth József séf, akinek ötletére és vezetésével idén 10. alkalommal készítik el a báli vacsorát, kérdésünkre azt mondta, óriási kihívást jelent számára ennyi embernek megfelelni.

Forrás: veol.hu



 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva