likeBalaton.hu | 2023.04.03. 18:00
Ilyen volt a Pirkadat Parti Balatonfüreden
A zivatar sem tudta elmosni a tavaszi szezonnyitó Pirkadat Parti programját a balatonfüredi Kékszalag PORT-ban.

Első alkalommal rendeztek tavaszi szezonnyitót és kézműves vásárt a Balaton legújabb kikötőjében, a Kékszalag PORT-ban. A rendezvényen külön hangsúlyt fektettek szervezők a családokra, valamint a gyermekekre, akik vitorlás pecsétgyűjtő játékok keretében ismerkedhettek meg a sportággal, és mérettették meg tudásukat. A látogatók mindeközben helyi és környékbeli kézművesek termékei közül válogathattak.

Fotó: MTI/Szántó Áron

 

Április elsején, a húsvéti ünnepkört megelőző szombatot Pirkadat Parti néven tavaszi szezonnyitót és kézműves vásárt tartottak Balatonfüreden. Már kora reggel megtelt a terület Balatonfüredről és a környékről érkezett kézművesekkel, őstermelőkkel, akik főként tavaszi különlegességekkel készültek. A kikötőbe érkezők egyebek mellett Balaton és vitorlázás ihlette kerámiákkal, ékszerekkel, festményekkel, ruhákkal találkozhattak, de nem maradhattak el a termékek sorából a kézzel festett hímes tojások sem. Mindemellett kézműves pezsgőket, valamint helyi minőségi borokat, nem utolsó sorban helyben készült ételkülönlegességeket kóstolhattak a látogatók.

Fotó: MTI/Szántó Áron

 

A szervezők fontosnak tartották a legfiatalabbak bevonását

Több megállópontot kialakítva vitorlás pecsétgyűjtő-játékot szerveztek, melyen mintegy félszáz gyermek részt is vett. A kihívások között szerepelt a vitorlásszimulátoron való helytállás, csomókötés, csónakhajtogatás, mentőmellénypróba és vitorláskvíz. A résztvevők mindegyikét a Kékszalag verseny kistestvére, az idén július 2-án megrendezésre kerülő Kékpántlika vitorlásverseny ihlette csillámtetoválással jutalmazták.

– Nagyon drukkoltunk, hogy az előrejelzések ellenére szép idő legyen április 1-én szombaton. Örömmel töltött el az a sok fiatal, aki a kikötőbe érkezett, hogy részese lehessen a vitorlás életérzésnek. Bízom benne, hogy ezekkel a rendezvényekkel minél szélesebb körnek meg tudjuk mutatni a sportágat, és az ehhez kapcsolódó élményt. (…) A Kikötőnek helyet adó terület immáron nyitott és mindenki számára látogatható, nem utolsó sorban kiváló rendezvényhelyszín – fogalmazott Szépvölgyi István, a rendezvényt szervező Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője.

Fotó: MTI/Szántó Áron

 

Az időjárás összességében kegyes volt a szervezőkhöz, bár koradélután egy néhány perces intenzív zivatar a kikötői hangárba terelte rövid időre a látogatókat. A zivatar utáni páratlan fények, majd a balatoni naplemente látványa, a Füred Dixieland Bandből ismert Szász Dávid és zenekara a Szásztagú koncertje ugyanakkor kárpótolta a vendégeket.

Tudj meg mindent a balatoni hajózásról itt.

Fotó: MTI/Szántó Áron

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: MTI/Szántó Áron

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva