likeBalaton.hu | 2021.12.03. 08:00
Új korszak kezdődik a BAHART-nál
A társaság 200-200 millió forintot fordít korszerűsítésekre 2021-ben és 2022-ben is.

Sorra újulnak meg a hajók a BAHART flottájában

Sorra újulnak meg a hajók a BAHART flottájában, miközben újak gyártása is folyamatban van. A társaság 200-200 millió forintot fordít korszerűsítésekre 2021-ben és 2022-ben is annak érdekében, hogy modern utazási feltételeket és üzembiztos működést biztosítson az utasoknak. A fejlesztések történelmi léptékűek, a kormány támogatásának köszönhetően új korszak kezdődik a balatoni hajózásban.

Itt az összes legendás balatoni hajó történetéről és érdekességeiről olvashatsz.

A szezonkezdetre a Fonyód és Lelle motoros, valamint a 130 éves nosztalgiahajók, a Helka és a Kelén felkészítése is megtörtént, régóta várt fejlesztések valósultak meg. A BAHART hajók felújítását egyértelműen visszaigazolta az utazóközönség is, hiszen a menetrendi hajókon utazók többsége úgy véli, hogy javult a hajók állapota, színvonala.

Fotó: BAHART

 

2021-ben a BAHART zászlóshajójába, a Szent Miklósba új, korszerű motorok kerültek, megújult a belső utastér és a büfé is. A nyitott felső fedélzet is attraktív megjelenést, új tetőt és festést kapott.

A legnagyobb, 600 fős utaskapacitással rendelkező Füred katamarán már idén frissen festve, új belsővel és büfékkel szállította az utasokat.

Tedd próbára a tudásodat a balatoni hajók témájában, játssz kvízeinkkel

Balatoni hajós kvíz

A balatoni hajózás története kvíz 1.

A balatoni hajózás története kvíz 2.

A balatoni hajózás története kvíz 3.

A vitorlázás érdekességei kvíz

Fotó: BAHART

A flotta felújítása 2022-ben is folytatódik

Környezetvédelmi és üzemanyag-fogyasztási motorkorszerűsítések mellett a Szigliget hajón, a Badacsony katamaránon és a 95. születésnapjára készülő Tünde nosztalgiahajón is megkezdődik modernizáció. A megújulás és az új hajók gyártása egyúttal lehetővé tette azt is, hogy a műszaki és utasigényeknek már nem megfelelő járműveket a BAHART kivonja a forgalomból.

A járművek mellett nagy hangsúlyt kap a programválaszték és az utastájékoztatás fejlesztése, valamint a menetrendek optimalizálása is.

Az online jegyvásárlási lehetőség is bevezetésre kerül, így jövő nyáron még kényelmesebben válthatók jegyek a BAHART hajókra.

Fotó: BAHART

 

Nyitókép: BAHART

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva