likeBalaton.hu | 2023.05.01. 18:20
Vonatbaleset: az észak-balatoni vonalon kezd helyreállni a menetrend
Vonat ütközött személyautóval május 1-jén délelőtt és még csak most áll helyre a menetrend a vasútnál.

A vonatbaleset után kezd helyreállni a menetrend az észak-balatoni vonalon

17:57:

A Tapolcáról 17:34-kor a Déli pályaudvarra induló sebesvonat (9793) körülbelül 40 perc késéssel indult.

Több pótlóbusz és fennakadás, késés is volt ma az észak-balatoni vasútvonalon

Délután befejezték a helyszínelést Balatonkenesén, már nem kellett pótlóbuszokra átszállni, az észak-balatoni vonalon azonban még most is késésekre kellett számítani.

Fotó: MÁV hivatalos

 

Előzmény: Balatonfüredről indult a vonat, amely autóval ütközött

Hétfő délután a Balatonfüredről 12:05-kor Székesfehérvárra elindult személyvonat (9725) Balatonkenesén, az Alteleki úti vasúti átjáróban egy személygépkocsival ütközött össze. A baleset idején a fénysorompó rendben működött. A helyszínelés végéig – várhatóan 14-15 óráig – nem közlekedhettek a vonatok Balatonkenese és Csajág között. Az észak-balatoni vonalon hosszabb eljutási időre, valamint egy szakaszon pótlóbuszos közlekedésre lehetett számítani.

A Déli pályaudvarról 17:05-kor Tapolcára induló sebesvonat (9796) csak Székesfehérvártól közlekedett. Utasai a Zalaegerszegre közlekedő Göcsej InterCity vonattal (IC 966) utazhattak Székesfehérvárig, mely ezért 5 perccel később, 17:05-kor indult a Déli pályaudvarról. A Balatonfüredről 14:05-kor Székesfehérvárra induló személyvonat (9713) nem közlekedik, utasai a Balatonfüredről 15:02-kor a Déli pályaudvarra továbbinduló sebesvonat (9795) Székesfehérvárig minden állomáson és megállóhelyen megállt. A délután folyamán a Tapolcáról 11:34-kor a Déli pályaudvarra elindult sebesvonat (9705) késése miatt csak Székesfehérvárig közlekedett, utasai a Székesfehérvárról 15:37-kor a Déli pályaudvarra továbbinduló Tópart InterCityvel (IC 855) utazhattak tovább. Kora délután Balatonkenese és Csajág között pótlóbusz közlekedett, a tapolcai sebesvonatok utasainak az átszállások miatt egy-másfél órával hosszabb menetidőre kellett számítaniuk. A Déli pályaudvarról 13:05-kor Tapolcára elindult sebesvonat (9794) Székesfehérvártól a 14:29-kor Balatonfüredre induló személyvonat (9716) menetrendje szerint közlekedezz, a személyvonat által érintett állomásokon is megállt.

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: MÁV
Nyitókép: MÁV hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva