likeBalaton.hu | 2022.07.09. 10:00
Zöld porcelánszívet viselnek idén az Anna-bál hölgyei
A hagyományokhoz híven az Anna Grand Hotel ad otthont a 197. balatonfüredi Anna-bálnak július 23-án. Minden korábbinál több, 620 vendéget várnak a rendezvényre, melyen a hölgyek gyönyörű, zöld színű herendi porcelánszívet viselhetnek a nyakukban.

620 vendéget fogadnak a nagymúltú rendezvényen, amelyre a korábbi éveknél is nagyobb az érdeklődés. Bóka István, Balatonfüred polgármestere elmondta, a város ezúttal is meghívta a 18 éves füredi lányokat, közülük összesen 19-en jelezték, hogy részt vesznek az eseményen, a partnervárosainkból is 18 elsőbálozó lányra számítanak.

Mindenkit várnak a kísérőprogramra

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója ismertette az Operafüred programját. A bált megelőző két napban, valamint a bál napján Operafüred címmel tartanak előadásokat az Operaház művészei. Csütörtökön az énekkar lép fel, pénteken operagálával vendégszerepelnek Balatonfüreden, szombaton pedig balettelőadást láthatnak a nézők a Gyógy téren felállított színpadon. Az Operafüred előadásai mindhárom nap ingyenesen látogathatók.

Az Anna-bál szépe 2021-ben is lovas huszárok kíséretében sétakocsikázott
Fotó: Keszey Ágnes

110 milliós érték

Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra igazgatója bejelentette, hogy 3300 darab porcelán érkezik a báli vacsorára, melyek értéke összesen 110 millió forint.

A báli szív színe ezúttal zöld lesz, és megújították a herendi porcelán serlegeket.

A bál szépe egy 24 karátos arannyal díszített Apponyi mintájú serleget kap, az első udvarhölgy Rothschild-, a második udvarhölgy pedig Viktória- mintájú serleg boldog tulajdonosa lesz.

Ilyen színű még nem volt a porcelánszív
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Őzfilé gyöngytyúkkal

Tóth József, a hotel vezető séfje elmondta, hogy négyfogásos vacsorát, valamint éjféli hideg vegyes ízelítőt kínálnak majd a vendégeknek a bál estéjén. Az Anna-báli menüben szerepel fogasfilé tintahallal, sárgadinnyeleves, őzfilé gyöngytyúkkal és kacsamájjal, valamint desszertként meggyes túródesszert.

Apponyi-mintás herendi porcelánon tálalják a vacsorát
Fotó: Nagy Lajos/Napló

A bál fővédnöke Káel Csaba filmügyi kormánybiztos, a házigazda Juhász Anna, irodalmár és Bán László szerkesztő, újságíró lesz.

Nyitókép: Pesthy Márton/Napló



 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva