Szücs Ildikó | 2021.08.16. 08:00
Izgalmas kalandok és nyugodt sétányok Balatonfűzfőn – kétnapos ajánló
Balatonfűzfő csodás sétányai és remek strandjai mellett számtalan izgalmas hellyel rendelkezik, ahol mozgalmas kalandokat és emlékezetes játékokat élhet át a család minden tagja. Egy hétvégi kiruccanásba belefér minden, ami igazi élményt ad.

Ha Balatonfűzfő, akkor bobpálya, ez nem is lehet kérdés. Kétnapos kirándulásunk során kár lenne kihagyni a Balatonibob Szabadidőparkot, amely az Uszoda utcán található. Ha vonattal érkezünk a településre, akkor jó 3 km-es sétával juthatunk a pályához, ezért inkább az autót javasoljuk, a parknak elég nagy parkolója van.

Két bobpálya is van, az egyik gyorsabb, a másik hosszabb
Fotó: Szücs Ildikó

 

A bobozás mellett a Serpa kalandpark mászófalain, drótkötél csúszdáin, és íjászattal egybekötött kalandösvényein is kiélhetik magukat a sok energiával rendelkező nagyobb gyerekek. A kalandparkot ugyanis csak 120 cm-es magasságtól lehet igénybe venni. A kisebb gyerekeknek azonban van ingyenes játszótér, fitneszpark és a kilátóba is érdemes felmenni, hogy megcsodáljuk a balatoni panorámát. Itt garantáltan eltölthetünk akár egy fél napot is, mosdó, büfé, finom frissítők teszik kényelmessé az időtöltést.

Balatonfűzfői Szabadidőpark kilátója
Fotó: Szücs Ildikó

 

Aki még több izgalomra vágyik, az még paintball-ozhat is és a célbalövést is kipróbálhatja. Vagyis az egész család talál magának való szórakozást akár egy egész napra is, amelyek feledhetetlen élményt nyújtanak.

Megemlítésre méltó a Balaton Csillagvizsgáló is, amely innen pár száz méterre található, de jelenleg bizonytalan ideig zárva tart, ezért érdemes előtte a honlapon tájékozódni.

Pihenésképpen a délutáni sétán a Parti sétányt érdemes célbavenni, amin gyalog, vagy biciklivel is végigmehetünk. A két strand között húzódó ösvényen árnyas fák alatt andaloghatunk, kihelyezett padokon megpihenhetünk, a Mikádó játszótéren pedig újra játszhatnak önfeledten a lurkók. A strandokhoz közel pedig számos büfé közül választhatunk, ahol elfogyaszthatjuk a jellegzetes balatoni vacsoránkat.

Mikádó játszótér, Balatonfűzfő
Fotó: Szücs Ildikó

 

Ha egy nyugisabb napra vágyunk, akkor Fűzfőn is találunk apró kincseket, amiket megnézhetünk. Ilyen például a Mámai templomrom, ami a Balatonfűzfői Jézus Szíve templommal egy területen van a Jókai Mór utcában. Az egykori Máma települést Fűzfő ősének tekintik, amelynek templommaradványai a XIII. század óta állnak. A rom történetéről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Balatonfűzfő, Mámai templomrom
Fotó: Szücs Ildikó

 

Egy kis történelmi kultúráért ellátogathatunk a tobruki városrészbe, ahol egy XIII. századi kereszt áll, mellette pedig egy Harangláb, amelyet az egykori kápolnának állítottak. Aki este 7 órakor jár arra, ne lepődjön meg, mert a harang meg is szólal. Szintén itt van egy vörös-kő emlékmű az 1849. október 6-án kivégzett Aradi Vértanúk emlékére.

 

Balatonfűzfő partja csodaszép, festményre való birodalom, a játékos kalandok után jó levezetés egy békés séta a két strandot összekötő Partisétányon, amely körülbelül 3 km hosszú. A nádas melletti sétányon külön út van a gyalogosoknak és külön a kerékpárosoknak, így nem zavarják egymást. Pihenőpadok, szalonnasütő hely, kerékpáros tároló, és egy szép stég is van itt, ami egyenesen a belenyúlik a Balatonba. Kellemes, rendezett ösvényen andaloghatunk egyet a különleges hangulatú sétányon, élvezve a Balaton egyik legszebb látványát és csendesebb arcát.

 

Nézd meg kétnapos ajánlónkat Balatonkeneséről is.

Balatonakarattya is igazi természeti kincseket rejt.

Még több Balaton parti település kétnapos ajánlóját itt találod.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva