Kovács Erika | 2023.06.27. 14:00
Megújult Balatonkenese ékköve a Széchenyi park
240 millió forint beruházással teljesen megújult Balatonkenesén a Széchenyi park zöldfelülete, ahol igényes pihenőhelyeket helyeztek el és vízi színpadot állítottak fel. A szép területet a kenesei Civil TO”P”ART és szezonnyitó pikniken, pénteken adták át, ahol helyi civilek finomságokat kínáltak.

– Berobbant a nyár, kezdődhetnek a szenzációs kinti programok, mint például a kenesei Civil TO”P”ART és szezonnyitó piknik, amely rendhagyó módon hozza össze településért tenni akaró lakosokat, nyaralókat és átutazókat, mondta Kontrát Károly országgyűlési képviselő. Hozzátette, nagy öröm számára, hogy a város csatlakozott a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB 2023 EKF) programsorozathoz, melynek köszönhetően megújult a Széchenyi park zöldfelülete és egy vízi színpadot is felállítottak.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

 

– Bízom benne, hogy ez a csodálatos helyszín számos közösségi és kulturális rendezvény központi helyszíne lesz a jövőben is, hangsúlyozta, majd méltatta az önkormányzat városgondnoksága sikeres pályázatát, mellyel elnyerték a munkálatokat érintő támogatást. Porga Gyula Veszprém polgármestere a VEB 2023 EKF program előnyeiről beszélt, melyért nagyon sokat dolgoztak, majd köszönettel szólt a hozzájuk csatlakozó 116 településről, akik nagyon sokat profitálhatnak a kapcsolattal, a lehetőséggel. –A park erősítse a közösséget, fogalmazott. Jurcsó János Balatonkenese polgármestere köszönettel beszélt Kontrát Károly képviselő és Porga Gyula polgármester segítségéről, valamint a Markovits Alíz vezérigazgató vezette VEB 2023 EKF támogatásáról. Az említett programhoz Balatonkenese is csatlakozott. A beruházáshoz a program 225 millió forinttal járultak hozzá, ehhez tett az önkormányzat 15 millió forintot.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

 

– Büszkék lehetünk erre a gyönyörű parkra, mely egy ragyogó közösségi tér lett, ahol találkozhatnak egymással az emberek és gyönyörködhetnek a naplementében, mondta a polgármester. Kiemelte, a parkban egyebek mellett növényeket ültettek, gondoskodtak a közvilágításról is. Találtak egy 1996-ban elhelyezett időkapszulát, és az önkormányzat egy újabbat is elhelyezett. A köszöntők után a szónokok nemzeti színű szalag átvágásával adták át a területet, majd a Pannónia Citerazenekar és más művészeti csoportok szórakoztatták a megjelenteket.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: veol.hu
Nyitókép:Nagy Lajos/Napló

 

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva