veol.hu | 2022.10.08. 07:00
Ütötte, verte, rövid kötélen tartotta kutyáját a balatonkenesei férfi
Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy kutyáját mostoha körülmények között tartó férfi ellen.

A vádirat szerint a 60 éves balatonkenesei elkövető kiskorú gyermeke 2021. július 21-én kapott egy alig egy hónapos németjuhász fajtájú kölyökkutyát.

Ahogy a kutya növekedni kezdett, az udvaron tartott állatokat, nyulakat, libákat kergette, esetenként egyet-egyet el is pusztított közülük. Emiatt a férfi 2021. nyár végétől

az állatot egy másfél méter hosszú kötélen megkötve tartotta

az ingatlan teraszán úgy, hogy a kutyának háza, vagy az időjárás viszontagságaitól védő fekhelye nem volt.

Fotó: Pixabay

 

Emellett seprűvel vagy más eszközzel szinte naponta bántalmazta, többször megrúgta. A kutya hónapokig szenvedett a bántalmazástól és a mostoha körülményektől, míg végül 2021 decemberében, egy újabb bántalmazást követően a szomszédok értesítettek egy állatvédelmi alapítványt, akik a rendőrséghez fordultak.

A szakértő megállapította, hogy a férfi magatartása és a kutya tartási módja hosszabb távon maradandó mentális állapotromlást és egészségkárosodást okozott volna a kutyánál.

Az állatot kiemelték a környezetéből, a férfi lemondott a tulajdonjogáról. Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Pixabay

  

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva