
A Kishegyen már negyedik alkalommal szervezték meg a Murcifesztivált.
A hét helyszínes eseményen 12 pincészet és ugyanennyi étterem kínálta az italokat és a különféle étkeket.
Sajtkészítő és egy cukrászda kínálatából is válogathattak az érdeklődők. Utóbbi minden mentes finomságokkal csábította azokat, akik ételallergiában szenvednek.

12 pincészet rukkolt elő a legjobb borokkal a Murcifesztiválon
Fotó: sonline.hu/Németh Levente
Újbor is volt a Murcifesztivál kínálatában
Néhány pincészet már az idei, új borát is csapra verte. A látogatók Irsai Olivér, Sauvignon blanc és többféle rozét is megkóstolhattak.
Az egyik pincészet a vörös libás borát is „elvitte” a fesztiválra.
Bór Norbertné a Balatonlellei Hegyközség munkatársa, a program egyik szervezője lapunknak elmondta, az esemény ötlete néhány évvel ezelőtt a hegyszépítő baráti társaság fejéből pattant ki, azóta pedig igyekeznek minden évben megszervezni. A koronavírus-járvány miatt azonban egyszer elmaradt. Bór Norbertné hozzátette, a fesztivál egyik célja, hogy ősszel is minél több embert csábítsanak a Balaton partjára.
Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Németh Levente/sonline.hu