Marosi Gábor/sonline.hu | 2022.10.24. 08:00
Az új bort is csapra verték a murcifesztiválon
A murciról, a mustról, a borokról és a finom ételekről szólt a hétvége Balatonlellén.

A Kishegyen már negyedik alkalommal szervezték meg a Murcifesztivált.

A hét helyszínes eseményen 12 pincészet és ugyanennyi étterem kínálta az italokat és a különféle étkeket.

Sajtkészítő és egy cukrászda kínálatából is válogathattak az érdeklődők. Utóbbi minden mentes finomságokkal csábította azokat, akik ételallergiában szenvednek.

12 pincészet rukkolt elő a legjobb borokkal a Murcifesztiválon
Fotó: sonline.hu/Németh Levente

Újbor is volt a Murcifesztivál kínálatában

Néhány pincészet már az idei, új borát is csapra verte. A látogatók Irsai Olivér, Sauvignon blanc és többféle rozét is megkóstolhattak.

Az egyik pincészet a vörös libás borát is „elvitte” a fesztiválra.

Bór Norbertné a Balatonlellei Hegyközség munkatársa, a program egyik szervezője lapunknak elmondta, az esemény ötlete néhány évvel ezelőtt a hegyszépítő baráti társaság fejéből pattant ki, azóta pedig igyekeznek minden évben megszervezni. A koronavírus-járvány miatt azonban egyszer elmaradt. Bór Norbertné hozzátette, a fesztivál egyik célja, hogy ősszel is minél több embert csábítsanak a Balaton partjára.

Forrás: sonline.hu

Nyitókép: Németh Levente/sonline.hu

 

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva