Góz Lilla | 2023.06.26. 12:00
Kertmozi a Balaton déli partján a csillagos ég alatt
Kertmozi a Balatonnál: a déli parton több helyszínen is élvezhetjük a filmeket a csillagos ég alatt.

A csillagos ég alatt mozizhatunk Balatonlellén

Eleinte csak hétvégén volt nyitva, június 16-tól azonban már minden nap nézhetünk egy-két filmet a lellei kertmozi több mint tizenkét négyzetméteres vásznán.

– Két éve egyedülálló módon 4K felbontású nagy fény­erejű moziprojektort használunk Dolby Digital hangrendszerrel, amelyek megegyeznek egy pláza mozijának vetítéstechnikájával. A fedett nézőtér lehetőséget ad arra is, hogy esőben és viharban is tudnak vetítéseket tartani – A tavalyi jegy­árat 1500 forintról 1700 forintra emeltük.– mondta Bujdosó Bálint, a balatonlellei kertmozi üzemeltetője.

– Vendégeink többsége családjával érkezik, de sok fiatal is szívesen néz meg egy-egy filmet nálunk. A továbbra is a családi filmek a legnépszerűbbek – jegyezte meg Bujdosó Bálint.

Korábban a Balaton körül számos kertmozi és autós mozi működött, mára azonban a számuk lecsökkent. A déli parton a lellein kívül Zamárdiban és Balatonszemesen élvezhetjük a kertmozik hangulatát.

 

 

A szemesi Ancsika Kertmozi és Kultkert június 26-án nyit

– A színpad fölé egy vasszerkezetre lemeztetőt alakítottunk ki, így rossz időben is tudunk vetíteni és programokat szervezni. A mosdókat felújítottuk, újramurváztuk a nézőteret, valamint kísérleti jelleggel napozóágyakat helyeztünk ki – mondta Miklovicz Norbert, aki harmadik éve üzemelteti a kertmozit.

Megújult a zamárdi kertmozi is

Erdélyi Zsolt közel harminc éves üzemeltetés után vette át a Gömöri családtól. A filmvetítéseken kívül a mozi szabadtéri színpadként is működik a nyári szezonban.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Zamárdi kertmozi Facebook

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva