likeBalaton.hu | 2023.04.29. 10:00
A hosszú hétvégén már ismét elérhetőek a Balaton24 és a Balaton72 jegyek!
Érdemes kihasználni a közösségi közlekedés adta lehetőségeket ha tóparti pihenésre vágysz a Balaton mellett. Április 29-től újra elérhetőek a népszerű Balaton24 és Balaton72 jegyek is. A MÁV-Volán-csoport járatain is érvényes szezonális díjtermékekkel könnyebben és kedvezőbb áron lehet utazni Magyarország közkedvelt kiránduló- és pihenőhelyeire.

Tavasszal megkezdődik a kiránduló időszak, egyre többen terveznek hétvégi szabadidős programot az ország minden táján. A MÁV-Volán-csoport ezeknek az utazásoknak a szervezéséhez nyújt segítséget a közös szolgáltatásfejlesztéseivel, ezzel támogatva a belföldi turizmust. Az elmúlt években folyamatosan bővült a helyközi busz- és vonatjáratokra érvényes közös jegytermékek köre is, egyre több, a belföldi turizmust ösztönző napijegyet vezettek be a legkedveltebb régiókban. A Balaton24 és Balaton 72 jegyekből az elmúlt években már több mint 100 ezer darabot értékesített a MÁV-START különböző csatornáin. Idén április 29-től újra mindenki számára elérhetővé válnak ezek a szezonális jegyek.

 

A Balaton24 és Balaton72 napijegyekkel a Balaton körül, továbbá Tapolca és Sümeg között, a Balatonfenyvesi kisvasút vonalán 2. kocsiosztályon, valamint a Volánbusz által jellemzően a tó partján közlekedtetett autóbuszokon is korlátlanul utazhatunk. Április 29-től október 31-ig minden napra megválthatók az érvényesség kezdetétől számított 24 illetve 72 óráig érvényes jegyek a MÁV-START pénztáraiban és jegyértékesítő automatáiban. A Balaton24 ára a MÁV START pénztárakban és automatákban 1090 forint, online felületen 981 forint, 26 éven aluliaknak pedig a pénztárakban és automatákban 750 forint, online váltva 675 forint. A Balaton72 ára a MÁV-START pénztárakban és automatákban 2740 forint, online felületeken vásárolva pedig 2466 forint. A 26 éven aluliak számára pénztárakban és automatákban 1850 forintért, online csatornán 1665 forintért vásárolható meg.

A szezonális közös jegytermékeken túl már mindenki számára elérhetőek a vármegye- és országbérletek. Az olcsó, egyszerű és igazságos díjterméknek köszönhetően május elsejétől korlátlanul lehet utazni vármegyén, illetve országon belül a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV (a héveken Budapest határáig) és a GYSEV helyközi járatain is. A MÁV-Volán-csoport közös szolgáltatás fejlesztéseinek kiemelt célja, hogy egyre többen válasszák a jövőben a fenntarthatóbb közösségi közlekedést az egyéni utazás helyett, ezzel is hozzájárulva a károsanyag-kibocsátás jelentős mértékű csökkentéséhez, az élhetőbb, zöldebb jövő kialakításához.

 

Térkép - Balaton 24/72

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: mav.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva